Skatteudvalget 2010-11 (1. samling)
L 208 Bilag 11
Offentligt
1002178_0001.png
1002178_0002.png
FSR – danske revisorerKronprinsessegade 8, 1306 København K. Telefon 33 93 91 91Telefax nr. 33 11 09 13 e-mail: [email protected] Internet:www.fsr.dk
Folketingets SkatteudvalgChristiansborg1240 København K25. maj 2011mbl (X:\Faglig\MBL\SU\FSRs kommentarer til L208.doc)
FSRs kommentar til L 208 FT 2010/2011 – Forslag til lov om ændring af lig-ningsloven og lov om hjemmeservice. (Forsøgsordning med fradrag for hjælp ogistandsættelse i hjemmet).FSR – danske revisorer har gennemgået ovennævnte lovforslag og skal i den forbindelsefremkomme med vores kommentarer:
Overordnede bemærkningerDet fremgår at det bl.a. forventes, at forslaget kan medvirke til begrænsning af sort arbejde.Forslaget ville få større effekt, hvis beløbsgrænsen var højere, ligesom en højere fradragsvær-di ville virke i samme retning. Herudover bør det også overvejes at udvide ordningen til ogsåat gælde for sommerboliger. Bor man til leje og ejer et sommerhus, vil de fleste nok foretræk-ke at få fradrag for istandsættelsen af sommerhuset.
Dokumenterede udgifterDet foreslås i § 8V, stk. 1, at der i den skattepligtige indkomst kan fradrages udgifter, der erbetalt ogdokumenteret,til arbejdsløn til hjælp og istandsættelse i hjemmet, jf. stk. 2-5. (Vo-res markering.)
FSR forstår det anførte om en dokumenteret udgift således, at det alene skal sikres, at denindkomst der modsvarer fradraget også beskattes hos modtageren og at dette sikres i SKATssystemer?
2
Udvendig og indvendig vedligeholdelseDet er i § 8V, stk. 2, nr. 3 anført, at det ved hovedparten af arbejdet omfattet af bilag 1, aleneer udgifter til (momsregistrerede) virksomheder, der kan fradrages. Det bør overvejes om ikkedet skal være muligt også at fradrage udgifter til privatpersoner, så længe disse også beskattesaf arbejdet. Dette vil give en større effekt af lovforslaget og sandsynligvis betyde en reduktioni det sorte arbejde, der formentlig i et vist omfang udføres af privatpersoner.
Hjemmeboende børnLovforslaget betyder, at der også er mulighed for fradrag, hvis der er hjemmeboende børn, derer fyldt 18 år ved udgangen af indkomståret.
FSR skal anmode om at få bekræftet, at det er udgifter, der er afholdt af husstanden, der beret-tiger til fradrag, således at et hjemmeboende barn, der er fyldt 18 år, ikke nødvendigvis selvskal afholde de pågældende udgifter for at opnå fradrag. Det vil ikke være sædvanligt, athjemmeboende børn afholder istandsættelsesudgifter vedrørende forældrenes ejendom.
---oo0oo---
Såfremt der er spørgsmål til ovenstående, står FSR gerne til rådighed.
Med venlig hilsen
John Bygholmformand for Skatteudvalget
Mette Bøgh Larsenskattekonsulent