Skatteudvalget 2010-11 (1. samling)
L 208 Bilag 45
Offentligt
1004962_0001.png
1004962_0002.png
J.nr. 2011-311-0063Dato: 30. maj 2011
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 208 - Forslag til lov om ændring af ligningsloven og lov om hjem-meservice (Forsøgsordning med fradrag for hjælp og istandsættelse ihjemmet).Hermed sendes kommentar til henvendelse af 30. maj 2011 fra Andelsbolig-foreningen Milebuen (L 208 – bilag 37).
Peter Christensen/ Søren Schou
Kort gengivelse af Andelsboligforeningen Milebuens henvendelse:Andelsboligforeningen har henvendt sig på ny med to spørgsmål, da foreningen har noteret sigskatteministerens svar (bilag 32) på foreningens henvendelse (bilag 30).1. På baggrund af svaret er det foreningens vurdering, at lejere i private udlejningsboligerog den almene sektor, andelshavere i andelsboligforeninger samt ejere af ejerlejlighederikke er sikret reel ligestilling i retten til fradraget i forhold til parcelhusejere, da en langrække udgifter afholdes for så vidt angår lejere fra indvendige og udvendige vedlige-holdelseskonti, for så vidt angår andelshavere og ejere af ejerlejligheder fra foreningensfælles opsparing/hensættelser i henhold til foreningens vedtægter og dermed ikke harret til servicefradraget.2. Foreningen gør tillige opmærksom på, at deres tidligere henvendelse ikke handlede om,at alle tilskudsordninger, som betyder, at der ikke kan gives servicefradrag, bør listesop. Man ønskede derimod at få præciseret, at en net- og distributionsvirksomheds beta-ling for retten til at tilskrive realiserede energibesparelser i henhold til bekendtgørelseom energispareydelser i net- og distributionsvirksomheder ikke betragtes som et tilskudi lovens forstand, selv om den købende net- og distributionsvirksomhed er offentligdrevet.
Hertil bemærkes:Ad 1. I den udstrækning en lejer, andelshaver eller ejer af ejerlejlighed ifølge sin lejeaftale,vedtægter eller lignende har råderet i forhold til at vedligeholde eller forbedre boligens ydre ogindre rammer og afholder disse udgifter selv, har personen ret til servicefradraget.Ad 2. Der henvises til kommentaren til henvendelse af 27. maj 2011 fra Glarmesterlauget iDanmark (L 208 – bilag 31).
Side 2