Skatteudvalget 2010-11 (1. samling)
L 208
Offentligt
1003048_0001.png
1003048_0002.png
J.nr. 2011-311-0063Dato: 26. maj 2011
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 208 - Forslag til lov omændring af ligningsloven og lov om hjemme-service. (Forsøgsordning med fradrag for hjælp og istandsættelse ihjemmet).Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 25 af 24. maj 2011.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Jesper Petersen (SF).
Peter Christensen/ Søren Schou
Spørgsmål 25:Vil regeringen forpligte sig til at lave en evaluering af ordningen i 2012 med henblik på even-tuelle justeringer og at opgøre de foreløbige provenumæssige virkninger af forslaget?
Svar:Den foreslåede ordning med fradrag for hjælp og istandsættelse i hjemmet er en nyska-belse i dansk skattepolitik. Derfor indføres den i første omgang som en forsøgsordning, der lø-ber til udgangen af 2013.For at indhøste fornødne erfaringer med en sådan ordning på såvel det samfundsøkonomiskesom det administrative plan er det nødvendigt, at ordningen kører i et stykke tid, før der kandrages anvendelige konklusioner.Forligspartierne bag forsøgsordningen har derfor også aftalt, at der ved udløbet af forsøgsperi-oden vil blive foretaget en evaluering af ordningen med henblik på stillingtagen til en eventuelvidereførelse.For så vidt angår beløbsstørrelsen af de samlede foretagne fradrag på ordningen, vil det i prin-cippet være muligt at følge udviklingen heri, fra og med de første optællinger i SKATs syste-mer vedrørende dette indberetningsfelt foreligger. Afhængig af den endelige udformning af detekniske systemløsninger vil dette formentlig kunne ske fra omkring årsskiftet eller kort ind i2012.Baseret på disse optællinger vil skøn for det samlede foretagne fradrag komme til at fremgå afSkatteministeriets hjemmeside, der under Tal og Statistik viser udviklingen i indkomster ogfradrag. Denne side opdateres løbende i forbindelse med udarbejdelsen af konjunkturvurderin-gerne og Økonomisk Redegørelse.Det bemærkes dog, at disse isolerede oplysninger om et enkelt element i ordningen på ingenmåde vil give et dækkende billede, der kan danne grundlag for en vurdering, hvorpå der kandrages konklusioner om ordningens samlede samfundsøkonomiske effekter.Som anført ovenfor vil en sådan vurdering blive udarbejdet ved udgangen af forsøgsperioden.
Side 2