Skatteudvalget 2010-11 (1. samling)
L 208
Offentligt
1003245_0001.png
1003245_0002.png
J.nr. 2011-311-0063Dato: 26. maj 2011
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 208 - Forslag til lov omændring af ligningsloven og lov om hjemme-service. (Forsøgsordning med fradrag for hjælp og istandsættelse ihjemmet).Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 5 af 24. maj 2011.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Jesper Petersen (SF).
Peter Christensen/Søren Schou
Spørgsmål 5:Der bedes beskrevet den nuværende hjemmeserviceordning, særligt med henblik på en beskri-velse af de administrative procedurer, set fra bruger, leverandør og administration. Det bedesherunder oplyst, hvem der forestår administration og udbetaling, samt de administrative om-kostninger ved ordningen.
Svar:Jeg har modtaget følgende svar fra Økonomi- og Erhvervsministeriet, som jeg kan hen-holde mig til.”Erhvervs- og Selskabsstyrelsen administrerer den nuværende hjemmeserviceordning, der giverprivate husstande, hvor mindst én person enten er fyldt 65 år eller er førtidspensionist tilskud på30 % til rengøringsarbejde, som husstanden ellers selv skulle have udført i sit hjem.Det er en forudsætning for udbetaling af tilskud, at virksomheden er optaget i hjemmeservice-ordningen. Tilskuddet gives til husstanden, men udbetales af praktiske årsager til hjemmeser-vicevirksomheden.Virksomheden skal udlevere nogle særlige girokort ved faktureringen til kunden. Kunden beta-ler sin del af regningen på de 70 pct. til styrelsens konto, og beløbet sendes herefter videre tilvirksomheden. Betalingsoplysningerne gennemgår herefter automatiske kontroller, der bl.a.sikrer, at både person og virksomhed opfylder betingelserne for at få tilskud. Tilskuddet på de30 pct. udbetales efterfølgende til virksomheden via NemKontosystemet.Den enkelte husstand kan højst få udbetalt 24.000 kr. i tilskud om året for arbejde udført af densamme virksomhed.De årlige driftsomkostninger til administration af ordningen udgør ca. 2,8 mio. kr.”
Side 2