Skatteudvalget 2010-11 (1. samling)
L 31
Offentligt
920459_0001.png
920459_0002.png
J.nr.10-115023Dato: 23. november 2010
TilFolketinget – Skatteudvalget
L 31 – Forslag til Lov om ændring af toldloven (Kontrol med likvide midler,kontrolanlæg ved landfaste forbindelser til udlandet og hjemmel til anvendel-se af kropsscannere i forbindelse med personeftersyn).
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 15 af 19. november 2010.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Nick Hækkerup (S).
Troels Lund Poulsen/ Ulla Trolle
Spørgsmål:Kan ministeren garantere, at der ikke er sundhedsmæssige risici for mor og foster forbundetmed kropsscanning af gravide, jf. at en kvinde jo ikke nødvendigvis ved, at hun er gravid vedafgivelse af samtykke til kropsscanning, og vil ministeren indhente oplysninger om, hvilke læ-gefaglige krav til stråledosis m.v., der er i relation til mor og foster ved scanning af gravide,herunder oplyse højeste stråledosis, der må anvendes uden risici for mor og foster?
Svar:Scannere anvendes i dag i andre lande, f.eks. England, uden at det mig bekendt har givet anled-ning til sundhedsmæssige problemer. Jeg kan dog ikke som skatteminister udstede en garanti,men dette aspekt vil blive indarbejdet i den kravspecifikation, der skal laves i forbindelse meden udbudsforretning, så der ikke er en sundhedsmæssig risiko ved kropsscanningen – hverkenfor den rejsende eller for det personale, der skal betjene apparatet. Sundhedsstyrelsen vil bliveinddraget i dette arbejde.
Side 2