Skatteudvalget 2010-11 (1. samling)
L 31
Offentligt
920461_0001.png
920461_0002.png
J.nr.10-115023Dato: 23. november 2010
TilFolketinget – Skatteudvalget
L 31 – Forslag til Lov om ændring af toldloven (Kontrol med likvide midler,kontrolanlæg ved landfaste forbindelser til udlandet og hjemmel til anvendel-se af kropsscannere i forbindelse med personeftersyn).
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 16 af 19. november 2010.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Nick Hækkerup (S).
Troels Lund Poulsen/ Ulla Trolle
Spørgsmål:Vil ministeren ved indhentelse af lægefaglig vurdering redegøre for, om der er en øget risikofor kropsscanning af syge mennesker, og hvilke lægefaglige krav til stråledosis m.v., der måstilles i relation til kropsscanning af syge mennesker ud fra relevante konkrete sygdomme. Erministeren ikke enig i, at disse oplysninger vil være relevante at få belyst, således at folk kanoplyses om risici inden deres stillingtagen til, om de vil give samtykke til kropsscanning?
Svar:Det er et krav fra Statens Institut for Strålebeskyttelse, at den, der tager imod tilbuddet omkropsscanning udtrykkeligt skal informeres om de risici, der kan være forbundet med det.SKAT vil udarbejde oplysningsmateriale, som den person, der ønskes scannet, vil blive præ-senteret for. Heraf vil også fremgå oplysninger om de risici, der måtte være forbundet med enscanning. Oplysningsmaterialet vil blive sendt til høring hos Statens Institut for Strålebeskyttel-se. Jeg kan i øvrigt henvise til besvarelse af spørgsmål 15.
Side 2