Skatteudvalget 2010-11 (1. samling)
L 31
Offentligt
920463_0001.png
920463_0002.png
J.nr.10-115023Dato: 23. november 2010
TilFolketinget – Skatteudvalget
L 31 – Forslag til Lov om ændring af toldloven (Kontrol med likvide midler,kontrolanlæg ved landfaste forbindelser til udlandet og hjemmel til anvendel-se af kropsscannere i forbindelse med personeftersyn).
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 17 af 19. november 2010.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Nick Hækkerup (S).
Troels Lund Poulsen/ Ulla Trolle
Spørgsmål:Er der specifikke sygdomme, hvor kropsscanning generelt ikke bør anvendes, og hvordan for-holder ministeren sig til det dilemma, at folk måske ikke ved, at de har en sådan sygdom?
Svar:De rejsende, som SKAT ønsker at scanne, vil blive præsenteret for oplysningsmateriale forudfor deres stillingtagen til, om de accepterer scanningen. Af dette oplysningsmateriale vil detfremgå, hvis der er specifikke sygdomme, hvor kropsscanning ikke bør anvendes. Jeg er op-mærksom på det dilemma, hvor den rejsende ikke ved, at han eller hun har sådan en sygdom –men den problemstilling er ikke kun forbundet til kropsscanningen. Som nævnt i mit svar påspørgsmål 8, er den rejsende allerede blevet udsat for stråling i forbindelse med flyrejsen – meddoser, der er langt højere end den, der bruges til scanningen. Hertil kommer, at kropsscannin-gen gennemføres med den rejsendes samtykke. Jeg kan i øvrigt henvise til besvarelse afspørgsmål 15.
Side 2