Skatteudvalget 2010-11 (1. samling)
L 31
Offentligt
920467_0001.png
920467_0002.png
J.nr.10-115023Dato: 23. november 2010
TilFolketinget – Skatteudvalget
L 31 – Forslag til Lov om ændring af toldloven (Kontrol med likvide midler,kontrolanlæg ved landfaste forbindelser til udlandet og hjemmel til anvendel-se af kropsscannere i forbindelse med personeftersyn).
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 19 af 19. november 2010.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Niels Helveg Petersen (RV).
Troels Lund Poulsen/ Ulla Trolle
Spørgsmål:I svaret på L 31 – spørgsmål 2 henvises til, at SKAT i øjeblikket er ved at indhente en lægefag-lig dokumentation for, at udstyrstypen med den mindre stråledosis kan give den ønskede bil-ledkvalitet. Vil ministeren oplyse, hvornår resultatet af denne undersøgelse ventes at foreligge,og hvor stor stråledosis ”den mindre stråledosis” er udtryk for?
Svar:SKAT har oplyst, at Statens Institut for Strålebeskyttelse har stillet forskellige krav til appara-ter, der bruger henholdsvis over og under 10 måleenheder. SKAT har ikke noget ønske om atanvende apparater, der bruger over 10 måleenheder. Apparater, der bruger under 3 måleenhe-der, forventes at give en tilfredsstillende billedkvalitet, når der er tale om undersøgelse af per-soner med varer skjult i kroppen og 0,25 måleenheder, hvis der er tale om undersøgelse af per-soner med varer skjult på kroppen.SKAT er ved at indhente en lægefaglig dokumentation for, at udstyrstypen med den mindrestråledosis kan give den ønskede billedkvalitet, hos Dansk Radiologisk Selskab. Det kan ikkepå nuværende tidspunkt oplyses, hvornår selskabets svar kan forventes at foreligge.
Side 2