Skatteudvalget 2010-11 (1. samling)
L 31
Offentligt
920478_0001.png
920478_0002.png
J.nr.10-115023Dato: 23. november 2010
TilFolketinget – Skatteudvalget
L 31 – Forslag til Lov om ændring af toldloven (Kontrol med likvide midler,kontrolanlæg ved landfaste forbindelser til udlandet og hjemmel til anvendel-se af kropsscannere i forbindelse med personeftersyn).
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 23 af 19. november 2010.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Nick Hækkerup (S).
Troels Lund Poulsen/ Ulla Trolle
Spørgsmål:I svaret på L 31 – spørgsmål 12 oplyser ministeren, at ”Statens Institut for Strålebeskyttelse harstillet krav om, at scanneren skal betjenes af mindst to medarbejdere, der hver har gennemførtet uddannelsesforløb fastlagt af instituttet. Eftersynet med kropsscannere vil med andre ord fin-de sted under tilstedeværelsen af den, der skal efterses, eventuelt et vidne samt mindst toSKAT-medarbejdere af samme køn, som den person, der skal efterses.”. Vil ministeren bekræf-te, at det betyder, at der hele tiden de steder, hvor kropsscannere anvendes, vil skulle væremindst 4 specialuddannede personer til stede – to af hvert køn - og vil ministeren oplyse, hvaddet forventes at medføre af omkostninger til personaleforbrug i forhold til i dag?
Svar:Det er korrekt, at scanneren skal betjenes af to personer af samme køn, som den, der skalscannes, jf. mit svar på spørgsmål 2. Tilsvarende er der i dag to medarbejdere til stede un-der kropsvisitering.Det forholder sig endvidere ikke sådan, at de 4 medarbejdere - 2 af hvert køn – der beskæf-tiger sig med scanning, ikke kan være til rådighed for andet arbejde. SKAT har således op-lyst, at anvendelsen af kropsscannere ikke forventes at medføre yderligere omkostninger tilpersonaleforbrug i forhold til i dag. Som det fremgår af lovforslagets bemærkninger, vil an-vendelse af scannere frigive et antal mandetimer, og de specialuddannede medarbejderekan frigøres fra andre opgaver i de par minutter, scanneren skal bruges.
Side 2