Skatteudvalget 2010-11 (1. samling)
L 31
Offentligt
920486_0001.png
920486_0002.png
J.nr.10-115023Dato: 23. november 2010
TilFolketinget – Skatteudvalget
L 31 – Forslag til Lov om ændring af toldloven (Kontrol med likvide midler,kontrolanlæg ved landfaste forbindelser til udlandet og hjemmel til anvendel-se af kropsscannere i forbindelse med personeftersyn).
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 26 af 19. november 2010.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Niels Helveg Petersen (RV).
Troels Lund Poulsen/ Ulla Trolle
Spørgsmål:Er ministeren ikke enig i, at almindelige retssikkerhedsmæssige betragtninger indebærer, at deti størst muligt omfang bør fremgå af det lovforslag, som Folketinget behandler, hvilke konse-kvenser og beføjelser m.v. loven vil medføre, og at det derfor vil være ønskeligt, at Folketingetsom led i behandlingen af spørgsmålet om at give hjemmel til anvendelse af kropsscannere kanfå en velunderbygget redegørelse for de sundhedsmæssige, sikkerhedsmæssige, økonomiske ogadministrative aspekter m.v.?
Svar:Jeg er helt generelt enig i de nævnte betragtninger, og jeg kan i den forbindelse henvise tilmit svar på spørgsmål 2, hvor der nærmere er redegjort for sundhedsfaglige, sikkerheds-mæssige og økonomiske aspekter af anvendelsen af kropsscannere, samt til mit svar påspørgsmål 23, hvor de administrative aspekter gennemgås.Som nævnt i mit svar på spørgsmål 2, er det ikke hensigtsmæssigt at lade SKAT gå ind idet nærmere afklaringsarbejde om dette, før lovforslaget er vedtaget og hjemlen er på plads.
Side 2