Skatteudvalget 2010-11 (1. samling)
L 31
Offentligt
917447_0001.png
917447_0002.png
J.nr.10-115023Dato: 17. november 2010
TilFolketinget – Skatteudvalget
L 31 – Forslag til Lov om ændring af toldloven (Kontrol med likvide mid-ler, kontrolanlæg ved landfaste forbindelser til udlandet og hjemmel tilanvendelse af kropsscannere i forbindelse med personeftersyn).
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 4 af 4. november 2010.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Niels Helveg Petersen (RV).
Troels Lund Poulsen/ Ole Morsing

Spørgsmål:

Vil ministeren oplyse, hvilke erfaringer andre lande har gjort sig i forbindelse med anven-delse af kropsscannere?

Svar:

Skatteudvalget blev den 11. april 2008 orienteret om anskaffelse af kropsscannere (svar påspørgsmål nr. S 1099). I svaret hedder det bl.a.:”Spørgsmålet om anskaffelse af en eller flere bodyscannere som et supplement til løsningaf de daglige kontrolopgaver for SKATs personale i bl.a. danske lufthavne behandles i øje-blikket i en intern arbejdsgruppe. De foreløbige resultater viser, at der er behov for afkla-ring af en række spørgsmål. Foruden vurdering af tekniske krav mv. indgår der ogsåspørgsmål om hvorvidt anvendelse af bodyscannere kan påføre den rejsende en sundhedsri-siko samt hvilke kompetencekrav betjeningen af scanneren stiller, herunder om tilstedevæ-relse af lægefagligt personale vil være påkrævet.”SKAT har i den proces, der er nævnt i orienteringen, besøgt myndighederne i Storbritanni-en for at høre om deres erfaringer med brug af sådanne apparater. Besøget omfattede tolufthavne, der havde indbyrdes forskellige apparater. Det er de udenlandske myndighederserfaring, at apparaterne er et værdifuldt aktiv i arbejdet, da apparatet giver mulighed for atgennemføre selve undersøgelsen langt mere effektivt end tidligere kropsvisitationer ellerhospitalsundersøgelser.
Side 2