Skatteudvalget 2010-11 (1. samling)
L 31
Offentligt
923906_0001.png
923906_0002.png
J.nr.10-115023Dato: 29. november 2010
TilFolketinget – Skatteudvalget
L 31 – Forslag til Lov om ændring af toldloven (Kontrol med likvide midler,kontrolanlæg ved landfaste forbindelser til udlandet og hjemmel til anvendel-se af kropsscannere i forbindelse med personeftersyn).
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 45 af 25. november 2010.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Niels Helveg Petersen (RV).
Troels Lund Poulsen/ Ulla Trolle
Spørgsmål:
Har EU beslutningskompetence til at stille krav om, at alle medlemslande skal anvendekropsscannere og i givet fald hvilken type? Eller - såfremt EU ikke har en sådan kompeten-ce - vil det så under alle omstændigheder efter ministerens vurdering være hensigtsmæssigt,at alle medlemsstaterne anvender kropsscannere, og at medlemsstaterne i øvrigt anvendersamme type kropsscannere (bl.a. for bedre at kunne vurdere de sundhedsmæssige aspekter,der jo tilsyneladende varierer afhængig af hvilken scannertype, der benyttes).
Svar:Europa-Kommissionen kan efter ikrafttrædelsen af Lissabon-traktaten stille forslag om an-vendelse af scannere. Et sådant forslag vil skulle vedtages af medlemslandene efter den al-mindelige beslutningsprocedure. Hvis Kommissionen fremsætter et sådant forslag medhjemmel i traktatens artikel V – den tidligere søjle 3 – vil Danmark på grund af retsforbe-holdet være afskåret fra at deltage i vedtagelsen heraf, og vil dermed heller ikke være bun-det heraf.I øvrigt mener jeg, at det er op til det enkelte land at tilrette toldkontrollen på den for detenkelte land mest hensigtsmæssige og effektive måde.
Side 2