Skatteudvalget 2010-11 (1. samling)
L 31
Offentligt
927841_0001.png
927841_0002.png
J.nr.10-115023Dato: 6. december 2010
TilFolketinget – Skatteudvalget
L 31 – Forslag til Lov om ændring af toldloven (Kontrol med likvide midler,kontrolanlæg ved landfaste forbindelser til udlandet og hjemmel til anvendel-se af kropsscannere i forbindelse med personeftersyn).
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 46 af 1. december 2010.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Malene Søgaard-Andersen (SF).
Troels Lund Poulsen/ Ulla Trolle
Spørgsmål:
I besvarelsen af 29. november 2010 af spørgsmål 41, hvor der er henvist til en artikel påTeknologirådets hjemmeside, svarer ministeren: ”Jeg går ud fra, at der her er tale om scan-nere, der er baseret på mikrobølgeteknologi”. Vil ministeren bekræfte, at der i artiklenimidlertid refereres til kropsscannere, der benytter sig af røntgenstråling, jf. afsnittet ”Hvader en ”Naked Machine”? Og på hvilken baggrund er det derfor, at ministeren i sit svar ”gårud fra” at der er tale om scannere, der er baseret på mikrobølgeteknologi, når der i artiklenrefereres til kropsscannere med røntgenstråling – har ministeren søgt det opklaret ved kon-takt til f.eks. Teknologirådet?
Svar:I spørgsmål 41 blev jeg bedt om at forholde mig til nyheden ”Debat om kropsscannere iKastrup Lufthavn” på Teknologirådets hjemmeside, hvoraf følgende bl.a. fremgår: ”Enkropsscanner koster i dag fra 700.000 til ca. 950.000 kr. men hovedudfordringen er den tiden scanning tager. Mens en scanning med en metaldetektor tager omkring 1 sekund, viseren undersøgelse foretaget i Holland at en kropsscanning i gennemsnit tager ca. 40-45 se-kunder. Dette vil enten betyde, at der skal ansættes væsentligt mere personale, eller at pas-sagerer skal møde tidligere i lufthavnen.”.Da artiklens overskrift refererer til Kastrup Lufthavn, blev det i svaret på spørgsmål 41 lagttil grund, at der var tale om mikrobølgescannere, da det er disse, der anvendes i lufthavnen.Det er dog korrekt, at der i artiklen også omtales røntgenscannere. Som det imidlertidfremgår af mit svar på spørgsmål 34, vil denne type scannere ikke være relevante forSKATs kontrol af rejsende. For så vidt angår ressourceforbrug ved anvendelse af røntgen-scannere kan jeg henvise til mit svar på spørgsmål 23.
Side 2