Skatteudvalget 2010-11 (1. samling)
L 31
Offentligt
928671_0001.png
928671_0002.png
J.nr.10-115023Dato: 6. december 2010
TilFolketinget – Skatteudvalget
L 31 – Forslag til Lov om ændring af toldloven (Kontrol med likvide midler,kontrolanlæg ved landfaste forbindelser til udlandet og hjemmel til anvendel-se af kropsscannere i forbindelse med personeftersyn).
Hermed sendes et nyt, berigtigende svar på spørgsmål nr. 47 af 1. december2010. Svaret træder i stedet for det tidligere fremsendte.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Malene Søgaard-Andersen (SF).
Troels Lund Poulsen/ Ulla Trolle
Spørgsmål:
I besvarelsen af 29. november 2010 af spørgsmål 40, bekræfter ministeren, at det tysketoldvæsen i Hamborg Lufthavn på forsøgsbasis anvender microbølgescannere. Er det ikkede samme forhold toldmyndighederne i de forskellige lande skal og bør kontrollere - oghvad kan i så fald begrunde forskelle i de danske og tyske toldmyndigheders behov for atanvende henholdsvis mikrobølgescannere og røntgenscannere?
Svar:Valg af kontrolmetode afhænger af, hvad der søges efter. Som det fremgår af mit svar påspørgsmål 34, vil formålet med en eventuel anskaffelse af kropsscannere være at afslørepersoner, der har slugt emballager med narkotiske stoffer med henblik på indsmugling. Mi-krobølgescannere kan ikke afsløre sådanne smuglere, da man ikke med mikrobølger kan”se” ind i kroppen.Som det også fremgår af mit svar på spørgsmål 34, er det de færreste passagerer, der vilblive udvalgt til SKATs kropsscanning. Udtagelse til kropsscanning vil normalt blive fore-taget ud fra en konkret, målrettet risikovurdering.
Side 2