Skatteudvalget 2010-11 (1. samling)
L 31
Offentligt
917451_0001.png
917451_0002.png
J.nr.10-115023Dato: 17. november 2010
TilFolketinget – Skatteudvalget
L 31 – Forslag til Lov om ændring af toldloven (Kontrol med likvide mid-ler, kontrolanlæg ved landfaste forbindelser til udlandet og hjemmel tilanvendelse af kropsscannere i forbindelse med personeftersyn).
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 6 af 5. november 2010.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Malene Søgaard-Andersen (SF).
Troels Lund Poulsen/ Ole Morsing

Spørgsmål:

Vil den del af lovforslaget, som sidestiller broforbindelser og tunnelforbindelser med havneog lufthavne m.v. med hensyn til pligten til at stille lokaler m.v. til rådighed for SKATskontrol af de rejsende, få konsekvenser for Femern Bælt forbindelsen i forhold til økono-mien og tidsplanen?

Svar:

Det er for øjeblikket ikke endeligt afklaret, hvilke faciliteter der helt præcist skal etableresfor SKAT. Anlægsomkostningernes størrelse kendes derfor ikke på nuværende tidspunkt.Omkostningerne vil i lighed med øvrige anlægs- og driftsomkostninger indgå i grundlagetfor fastsættelsen af prisen for at anvende forbindelsen.Der er endvidere for indeværende usikkerhed om de samlede anlægs- og driftsudgifter medhensyn til SKATs faciliteter, idet disse bl.a. afhænger af, om der vælges en bro- eller tun-nelløsning.Anlæggene etableres i tilknytning til betalingsanlægget og etableringen skønnes ikke at på-virke tidsplanen.
Side 2