Skatteudvalget 2010-11 (1. samling)
L 31
Offentligt
917459_0001.png
917459_0002.png
J.nr.10-115023Dato: 17. november 2010
TilFolketinget – Skatteudvalget
L 31 – Forslag til Lov om ændring af toldloven (Kontrol med likvide mid-ler, kontrolanlæg ved landfaste forbindelser til udlandet og hjemmel tilanvendelse af kropsscannere i forbindelse med personeftersyn).
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 8 af 5. november 2010.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Nick Hækkerup (S).
Troels Lund Poulsen/ Susse Meulengracht

Spørgsmål:

Vil ministeren redegøre for, hvilken viden man på nuværende tidspunkt har om de sund-hedsmæssige aspekter forbundet med kropsscannere, hvilke undersøgelser om de sund-hedsmæssige aspekter, der er igangsat, og hvornår undersøgelserne forventes afsluttet, samthvad kropsscannerne vil koste?

Svar:

Som nævnt i svaret på spørgsmål 4 har SKAT besøgt myndighederne i Storbritannien. I denforbindelse blev der vist kropsscannere med en stråledosis mellem 0,25 -<3 mikrosiverts(den enhed, der anvendes til måling af stråling).Set i forhold til at den daglige baggrundsstråling i Danmark er højere og at den rejsendeunder sin rejse har været udsat for en højere stråling, har jeg på nuværende tidspunkt ikkeigangsat undersøgelser om de sundhedsmæssige aspekter ved at bruge apparater med så la-ve stråledoser. Kropscannerne skal naturligvis leve op til relevante internationale og natio-nale standarder på området og jeg går naturligvis ud fra, at de medarbejdere der skal betje-ne apparaterne gennemfører et uddannelsesforløb fastlagt af Statens Institut for Strålebe-skyttelse.Jeg henviser i øvrigt til mit svar på spørgsmål 2.
Side 2