Uddannelsesudvalget 2010-11 (1. samling)
L 41
Offentligt
922591_0001.png
922591_0002.png
Folketingets UddannelsesudvalgChristiansborg
DepartementschefenssekretariatFrederiksholms Kanal 211220 København KTlf. 3392 5000Fax 3392 5547E-mail [email protected]www.uvm.dkCVR nr. 20-45-30-44
26-11-2010I forbindelse med behandlingen af (L 41) Forslag til Lov om ændring aflov om statens voksenuddannelsesstøtte (SVU) (Forkortelse af periodenmed statens voksenuddannelsesstøtte på videregående niveau, afskaffelseaf beregningsperioden på 5 år for gentagen ret til statens voksenuddan-nelsesstøtte på videregående niveau, nedsættelse af støttesatsen på bådealment og videregående niveau m.v.) har Folketingets Uddannelsesudvalgefter ønske fra Christine Antorini (S) i brev af 12. november 2010 stilletmig følgende spørgsmål:Spørgsmål 2:”Hvor mange voksne skønner ministeren, der ikke får mulighed for atuddanne/omskole sig i afskedigelsesperioden med SVU med regeringensforslag til begrænsninger i 2011-13?”Svar:Indledningsvis vil jeg oplyse, at en lønmodtager i uopsagt stilling, der harindgået en aftale med sin arbejdsgiver om orlov til at deltage i en uddan-nelse med SVU, og er begyndt på uddannelsen, vil kunne fortsætte sinuddannelse med SVU også efter en afskedigelse og derpå følgende fra-træden.De lønmodtagere, som fremover ikke vil kunne tage en uddannelse medSVU efter deres fratræden, er lønmodtagere, som indgår en aftale omorlov til uddannelse med SVU og begynder på uddannelsen efter en af-skedigelse. Disse lønmodtagere kan fortsætte deres uddannelse med SVUi opsigelsesperioden, men ikke ud over tidspunktet for deres fratræden.Forslaget har til formål at sikre, at SVU tildeles personer, der reelt er ibeskæftigelse, da målgruppen for SVU er beskæftigede, der ønsker atuddanne sig. Personer, der er blevet ledige, eller som snart bliver det, skalsom udgangspunkt omfattes af den almindelige beskæftigelsesindsatsmed henblik på at komme i beskæftigelse igen hurtigst muligt.
2Det er vanskeligt at vurdere, hvor mange lønmodtagere der ikke længerevil kunne uddanne sig med SVU ud over fratrædelsestidspunktet, da Un-dervisningsministeriet ikke har oplysninger om, i hvilket omfang perso-ner, der deltager i uddannelse med SVU, er opsagt. Det skønnes dog,som det også fremgår af lovforslagets økonomiske bemærkninger, atforslaget vil berøre ca. 160 personer årligt.
Med venlig hilsen
Tina Nedergaard