Sundhedsudvalget 2010-11 (1. samling)
L 45 Bilag 12
Offentligt
917827_0001.png
17. november 2010
Kære Sundhedsudvalg og udvalgets stedfortrædere.Politik er svært, og det allersværeste er vel nok at skulle spare: pengene skal tages ”et andet sted fra, hvisder ikke skal udskrives højere skatter”. Dette er vi enige om, men der skal være lighed for loven.Og det er lige netop hvad ufrivillige barnløse danske statsborger-par oplever i denne tid.
I Danmark har landets borgere ifølge sundhedsloven lige adgang til at blive behandlet gratis for(er)kendte sygdomme via sundhedsvæsenet.Sådan skal det åbenbart ikke længere være, hvis det skitserede forlig bliver vedtaget.Nu skal politikerne bestemme, hvilke sygdomme sundhedsvæsenet skal behandle og ikke den lægefagligeekspertise.Det er en skandale, at lægfolk kan komme til at udøve en sådan magt oget fuldstændigt brud medHvad bliver det næste, hvilke sygdomme står for tur næste gang?
sundhedsloven som giver alle lige adgang til behandling for sygdom.
Med lovforslaget bliver ufrivilligt barnløse med sygdom i de reproduktive organer jagtet. Herefter er deufrivilligt barnløse pludselig ikke ligeværdige borgere med samme ret til behandling af deres sygdom.Det er sårbar gruppe af yngre mennesker der- har fået en chokerende besked- står og måske lige har afsluttet en uddannelse, med evt. studiegæld at skulle afdrage- skal til at etablere sig- måske står uden arbejdekort sagt en gruppe, der er i en ulykkelig situation fordi de har sygdom i de reproduktive organer.Yderligere kan de være i en ikke økonomisk stærk situation.I øvrigt behandles lige nu også ikke diagnosticerede sygdomme gratis.Det er ikke en sygdom at blive gravid – men det ergratisat få en abort !Betaling for at blive steriliseret er i orden da det er etfrivilligtvalg på hvilken måde man vil beskytte sigmod graviditet.Kære politikere:Tag dette forslag af bordet og find besparelserne et andet sted. På længere sigt vil et øget fødselstalbidrage til at det såkaldte velfærdssamfund kan bevares.Der er også en del omkostninger ved dette forslag, og det er vel den reelle besparelse I sigter på.Hvad vil den reelle besparelse blive?? Nok ikke de 150 millioner man påregner, og hvad koster detsamfundet at gå glip af de børn der ikke vil blive født på grund af dette forslag?Tænk langsigtet og fair for alle.Med venlig hilsen fra to, derhidtilhar støttet ”blå blok”-------------------------------------------------------Indsendernes navne er sekretariatet bekendt.