Arbejdsmarkedsudvalget 2010-11 (1. samling)
L 7 Samrådsspørgsmål A
Offentligt
913988_0001.png
913988_0002.png

Arbejdsmarkedsudvalget

Til:

Dato:

Beskæftigelsesministeren11. november 2010
I et kommende samråd ønskes en drøftelse af følgende spørgsmål:

L7

Forslag til lov om ændring af lov om arbejdsmiljø.(Omprioritering af partsindsatsen m.v.).Af beskæftigelsesministeren (Inger Støjberg).

Spørgsmål A

Ministeren bedes redegøre for, hvilken effekt det vil få på arbejdsmiljøet, atmidlerne til parternes arbejdsmiljøindsats med lovforslaget reduceres med 50,4mio.

Spørgsmål B

Ministeren bedes redegøre for, hvorvidt, og eventuelt hvordan, de opgaver, sombranchearbejdsmiljørådene i henhold til lovforslaget ikke længere skal varetage,skal løftes fremadrettet.

Spørgsmål C

Ministeren bedes redegøre for, hvordan ministeren er kommet frem til, at dernetop skal spares 50,4 mio. kr. på partsmidlerne til arbejdsmiljøindsatsen.

Spørgsmål D

Ministeren har i sit svar på L 7 - spørgsmål 3 anført, at regeringen og DanskFolkeparti har valgt at beskære parternes arbejdsmiljøindsats med 50,4 mio. kr.årligt, blandt andet 'i lyset af, at en analyse udarbejdet af Capacent i marts 2008har vist, at de midler, der anvendes af arbejdsmarkedets parter påarbejdsmiljøområdet, ikke i tilstrækkelig grad er målrettet arbejdsmiljøindsatsenpå virksomhederne.' På den baggrund bedes ministeren redegøre for ogeksplicitere, hvor i Capacents rapport ministeren finder grundlag for at halverepartsmidlerne.

Spørgsmål E

Ministeren bedes i forlængelse heraf redegøre for, hvorvidt ministeren er enig i,at Capacents rapport, der henvises til i bemærkningerne til lovforslaget, ikkeanbefaler en reduktion i partsmidlerne, men primært peger på etforbedringspotentiale i forhold til projektstyring af aktiviteterne ibranchearbejdsmiljørådene.
Kopi til ombudsmanden
1/2

Spørgsmål F

Af høringssvarene til L7 fremgår det, at der er udbredt utilfredshed overforministerens forslag. Hovedorganisationerne på lønmodtagersiden (LO, FTF ogAC) påpeger, at den foreslåede reduktion af partsmidlerne vil gå ud overforebyggelsen af bl.a. ulykker og nedslidning. Hovedorganisationerne pålønmodtagersiden og arbejdsgiversiden (LO, FTF, AC og DA) anbefaler samlet,at lovforslaget ikke gennemføres med det nuværende indhold og form. LO, DA,KL, FTF, AC og LH er uenige med ministeren i, at det er hensigtsmæssigt atbegrænse branchearbejdsmiljørådenes opgaver til at bistå branchensvirksomheder med information og branchevejledning om arbejdsmiljø. På denbaggrund bedes ministeren oplyse, hvilke overvejelser hos ministeren denmarkante utilfredshed hos høringsparterne har givet anledning til.
På udvalgets vegne
Helle Sjelleformand.
Kopi til ombudsmanden
1/2