Skatteudvalget 2010-11 (1. samling)
L 76 Bilag 27
Offentligt
933485_0001.png
933485_0002.png
933485_0003.png
J.nr. 2010-353-0034Dato: 13. december 2010
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 76 - Forslag til lov om ændring af pensionsafkastbeskatnings-loven, pensionsbeskatningsloven og forskellige andre love (For-længelse af ratepensionsordninger under udbetaling, justering afreglerne for pensionsordninger med løbende udbetalinger og kravtil placering af midlerne i godkendte udenlandske pensionsord-ninger m.v.)
Hermed sendes et supplerende ændringsforslag, som jeg ønskerat stille uden for betænkning til 2. behandlingen.
Troels Lund Poulsen
/Carsten Vesterø
Supplerende ændringsforslagtil2. behandlingen af

Forslag til lov om ændring af pensionsafkastbeskatningsloven, pensionsbeskatningslo-

ven og forskellige andre love (Forlængelse af ratepensionsordninger under udbetaling,

justering af reglerne for pensionsordninger med løbende udbetalinger og krav til pla-

cering af midlerne i godkendte udenlandske pensionsordninger m.v.) (L 76)

Til § 1

1.

Nr. 24 affattes således:”24.§ 22, stk. 1, 3. pkt.,ophæves og i stedet indsættes:”Af den beregnede endelige skat for indkomståret beregnes renter fra den 8. januar i åretefter indkomståret og til den 15. januar i året efter indkomståret. Skatten med tillæg af be-regnede renter indbetales samtidig med indsendelse af opgørelsen. Pengeinstituttet m.v. kanvælge at betale renten på vegne af pensionsopsparerne og efterfølgende ud fra kriterier fast-sat i det enkelte pengeinstitut m.v. vælge at foretage en individuel renteberegningog renteopkrævning for den enkelte pensionopsparer. Renten svarer til den rente, der ernævnt i § 27, stk. 5, for året efter indkomståret.””[Pengeinstitutterne får mulighed for at betale renten af pensionsafkastskatten på vegne afpensionsopsparerne og efterfølgende vælge at foretage en individuel renteberegning og ren-teopkrævning af den enkelte pensionsopsparer på baggrund af kriterier fastsat i det enkelteinstitut]
Bemærkninger
Til nr. 1I lovforslagets § 1, nr. 24, foreslås det at pålægge pensionskunderne en markedsrente af denberegnede pensionsafkastskat fra den 8. januar efter indkomstårets udløb og til den 15. ja-nuar efter indkomstårets udløb. Renten neutraliserer den rentefordel, der er for kunderneved at have pensionsafkastskatten stående på kontoen op til en uge længere end efter gæl-dende regler og er en konsekvens af den foreslåede udskydelse af opgørelses- og indbeta-lingsfristen for pengeinstitutterne i lovforslagets § 1, nr. 23.
Side 2
Ifølge branchen vil det pålægge institutterne uforholdsmæssigt store administrative om-kostninger at beregne og indeholde renten for hver enkelt pensionsopsparer, ligesom bran-chen ikke har mulighed for at nå at indrette deres systemer på en renteberegning og rente-betaling på kundeniveau senest den 22. januar 2011. Det foreslås derfor, at pengeinstitut-terne får mulighed for at vælge at betale renten på vegne af samtlige pensionsopsparere ogefterfølgende ud fra kriterier fastsat i det enkelte pengeinstitut m.v. foretage en individuelrenteberegning og renteopkrævning for den enkelte pensionopsparer.Pengeinstitutter m.v., der vælger at betale renten på vegne af pensionsopsparerne foreta-ger dermed ikke nødvendigvis en individuel renteberegning og rentebetaling for hver enestepensionsopsparer, men kan f.eks. vælge kun at foretage en individuel renteberegning ogrenteopkrævning hos de pensionsopsparere med en pensionsafkastskat, og dermed et rente-beløb, over en vis størrelse.
Side 3