Skatteudvalget 2010-11 (1. samling)
L 80 Bilag 16
Offentligt
929938_0001.png
929938_0002.png
929938_0003.png
929938_0004.png
929938_0005.png
Betænkning afgivet af Skatteudvalget den <>. december 2010
2. udkast(Ændringsforslag fra LA om deling af lovforslaget og ændringsforslag S og SF)
Betænkningover
Forslag til lov om ændring af lov om afgift af elektricitet, lov om kuldioxidafgiftaf visse energiprodukter, registreringsafgiftsloven, momsloven og forskelligeandre love1)(Ændrede fordelingsregler på kraftvarmeområdet, forøgelse af fradrag for moms på hotelydelser og færdselsskadede køretøjer)[af skatteministeren (Troels Lund Poulsen)]1. ÆndringsforslagDer er stillet 6 ændringsforslag til lovforslaget. Liberal Al-liances medlem af udvalget har stillet ændringsforslag 1-3 omdeling af lovforslaget. Socialdemokratiets og Socialistisk Fol-kepartis medlemmer af udvalget har stillet ændringsforslag nr.4-6.2. UdvalgsarbejdetLovforslaget blev fremsat den 17. november 2010 og vartil 1. behandling den 30. november 2010. Lovforslaget blevefter 1. behandling henvist til behandling i Skatteudvalget.MøderUdvalget har behandlet lovforslaget i <> møder.HøringEt udkast til lovforslaget har inden fremsættelsen væretsendt i høring, og Skatteministeriet sendte den 16. november2010 dette udkast til udvalget, jf. L 80 - bilag 1. Den 19., 23.og 26. november 2010 sendte skatteministeren de indkomnehøringssvar og et notat herom til udvalget.Skriftlige henvendelserUdvalget har i forbindelse med udvalgsarbejdet modtagetskriftlige henvendelser fra:Dansk Metal,HORESTA,Håndværksrådet ogKlassisk Bil & MC.[Skatteministeren har over for udvalget kommenteret deskriftlige henvendelser til udvalget. ]DeputationerEndvidere har Håndværksrådet og Dansk Metal mundtligtover for udvalget redegjort for deres holdning til lovforslaget.SpørgsmålUdvalget har stillet 13 spørgsmål til skatteministeren tilskriftlig besvarelse, [som denne har besvaret. ]3. Indstillinger og politiske bemærkninger<>Kristendemokraterne, Inuit Ataqatigiit, Siumut, Tjóðvel-disflokkurin og Sambandsflokkurin var på tidspunktet forbetænkningens afgivelse ikke repræsenteret med medlemmeri udvalget og havde dermed ikke adgang til at komme medindstillinger eller politiske udtalelser i betænkningen.En oversigt over Folketingets sammensætning er optrykt ibetænkningen. [Der gøres opmærksom på, at et flertal eller etmindretal i udvalget ikke altid vil afspejle et flertal/mindretalved afstemning i Folketingssalen. ]
DocIDJournalnummer
2
4. Ændringsforslag med bemærkninger
4)Titlen affattes således:»ForslagtilForslag til Lov om ændring af lov om afgift af elektri-citet, lov om kuldioxidafgift af visse energiprodukter,momsloven og forskellige andre love(Ændrede fordelingsregler på kraftvarmeområdet, og for-øgelse af fradrag for moms på hotelydelser)«[Ændring af lovens titel, som konsekvens af ændringsforslagnr. 5]Til § 75)Paragraffen udgår.[Ændringsforslaget ophæver den del af lovforslaget, der ve-drører reglerne for færdselsskadede personbiler og motorcyk-ler]Til § 96)Stk. 2affattes således:»Stk. 2.§ 6 træder i kraft den 1. januar 2011.«[Konsekvensændring som følge af ændringsforslag nr. 5]BemærkningerTil nr. 1-3Det foreslås i ændringsforslag nr. 1 at dele lovforslaget opi to dele, således at de elementer der omhandler færdselsska-dede kørekøjer udskilles til behandling i et selvstændigt lov-forslag.Ændringsforslag nr. 2 og 3 er konsekvensændringer somfølge af delingen.Til nr. 4-6Det forslås i ændringsforslag nr. 5, at de foreslåede æn-dringer i reglerne om færdselsskadede personbiler og motor-cykler udgår af lovforslaget. Ændringsforslag nr. 4 og 6 erkonsekvensændringer som følge af ændringsforslag nr. 5.
ÆndringsforslagaÆndringsforslag om deling af lovforslagetAf etmindretal(LA), tiltrådt af <>:1)Lovforslaget deles i to hovedforslag med følgende titler ogindhold:A.»Forslag til lov om ændring af registreringsafgiftsloven.(Færdselsskadede køretøjer)« omfattende § 7 og § 9.B.»Forslag til lov om ændring af lov om afgift af elektri-citet, lov om kuldioxidafgift af visse energiprodukter, moms-loven og forskellige andre love1). (Ændrede fordelingsreglerpå kraftvarmeområdet og forøgelse af fradrag for moms påhotelydelser)« omfattende §§ 1-6 og §§ 8-9)[Forslag om deling af lovforslaget]bÆndringsforslag til det under A nævnte lovforslagTil § 92)Paragraffenaffattes således:»§ 9Stk. 1.Loven træder i kraft den 1. januar 2011.Stk. 2.Loven har virkning for køretøjer, der færdselsskadesden 1. januar eller senere.«[Konsekvensændring som følge af opdeling af lovforslaget]cÆndringsforslag til det under B nævnte lovforslagTil § 93)Stk. 2affattes således:»Stk. 2.§ 6 træder i kraft den 1. januar 2011.«[Konsekvensændring som følge af opdeling af lovforslaget]dÆndringsforslag til det udelte lovforslagTil titlenAf etmindretal(S og SF), tiltrådt af <>:
Torsten Schack Pedersen (V) Karsten Lauritzen (V) Mads Rørvig (V) Jacob Jensen (V) Mikkel Dencker (DF) Pia Adelsteen (DF)Mike Legarth (KF) Charlotte Dyremose (KF) Anders Samuelsen (LA)nfmd.Nick Hækkerup (S) John Dyrby Paulsen (S) KlausHækkerup (S) René Skau Björnsson (S) Thomas Jensen (S) Malene Søgaard-Andersen (SF) Niels Helveg Petersen (RV)fmd.Frank Aaen (EL)
3
Kristendemokraterne, Inuit Ataqatigiit, Siumut, Tjóðveldisflokkurin og Sambandsflokkurin havde ikke medlemmer i udvalget.
Venstre, Danmarks Liberale Parti (V)Socialdemokratiet (S)Dansk Folkeparti (DF)Socialistisk Folkeparti (SF)Det Konservative Folkeparti (KF)Radikale Venstre (RV)Enhedslisten (EL)
474524231794
Liberal Alliance (LA)Kristendemokraterne (KD)Inuit Ataqatigiit (IA)Siumut (SIU)Tjóðveldisflokkurin (TF)Sambandsflokkurin (SP)Uden for folketingsgrupperne (UFG)
3111112
4
Bilag 1Oversigt over bilag vedrørende L 80Bilagsnr.123456789101112131415TitelLovudkast som sendt i høring, fra skatteministerietHøringssvar, fra skatteministerenHøringsskema og høringssvar, fra skatteministerenFastsat tidsplan for udvalgets behandling af lovforslagetSupplerende høringssvar og høringsskema, fra skatteministerenSupplerende høringssvar og høringsskema, fra skatteministerenHenvendelse af 26/11-10 fra HåndværksrådetHenvendelse af 30/11-10 fra HORESTAHenvendelse af 30/11-10 fra Klassisk Bil & MCSkatteministerens kommentar til henvendelsen af 26/11-10 fra HåndværksrådetHenvendelse af 1/12-10 fra Håndværksrådet1. udkast til betænkningHenvendelse af 3/12-10 fra Dansk MetalSkatteministerens kommentar til henvendelsen af 30/11-10 fra HORESTASkatteministerens kommentar til henvendelsen af 30/11-10 fra Klassisk Bil ogMC
Oversigt over spørgsmål og svar vedrørende L 80Spm.nr.1TitelSpm. om at stille ændringsforslag om deling af lovforslaget, således at de ele-menter, der omhandler færdselsskadede køretøjer udskilles til behandling i etselvstændigt lovforslag, til skatteministeren, og ministerens svar herpåSpm. om at bekræfte, at de foreslåede ændringer vedrørende kraftvarme vil med-føre, at det vil blive dyrere for forbrugere, der ønsker at skifte fra individuelt olie-eller gasfyr til fjernvarme fra kraftvarme, hvorfor incitamentet hertil udhules, tilskatteministeren, og ministerens svar herpåSpm. om, hvordan forslaget vedrørende kraftvarme harmonerer med regeringensønsker om, at flere går over til fjernvarme i stedet for indviduel opvarmning, tilskatteministeren, og ministerens svar herpåSpm. om at redegøre for, hvordan de foreslåede ændringer vedrørende færdsels-skadede køretøjer vil ændre betalingsbalancen, skatteministeren, og ministerenssvar herpåSpm. om, hvilke beregninger og antagelser der ligger til grund for provenube-regningerne vedrørende den del af lovforslaget, der vedrører færdselsskadedebiler, skatteministeren, og ministerens svar herpåSpm. om at redegøre for de beregninger, der ligger til grund for regeringens skønover stigningen i forsikringspræmierne på grund af de foreslåede ændringer ve-drørende færdselsskadede køretøjer, til skatteministeren, og ministerens svarherpåSpm. om at redegøre for beregningerne vedrørende beskæftigelsesvirkningerneaf de foreslåede ændringer vedrørende færdselsskadede køretøjer, til skattemi-nisteren, og ministerens svar herpåSpm. om at vurdere de provenumæssige konsekvenser ved at undtage sikker-hedsudstyr fra reparationsgrænsen, jf. forslaget af 1. december 2010 fra Hånd-værksrådet, til skatteministeren, og ministerens svar herpåSpm. om at vurdere de administrative konsekvenser for SKAT, hvis der indføresdifferentierede reparationsgrænser, til skatteministeren, og ministerens svar her-Spm. om at bekræfte, at forsikringsselskaberne skal opkræve omkring 40 mio.kr. mere i forsikringspræmier hos bilisterne som konsekvens af de foreslåedeændringer vedrørende færdselsskadede kørertøjer, til skatteministeren, og mini-sterens svar herpå
2
3
4
5
6
7
8
9
10
5
1112
13
Spm. om at redegøre for, hvilke konsekvenser det får for forbrugerne, at fordelenfor kraftvarme udhules, til skatteministeren, og ministerens svar herpåSpm. om at redegøre for, hvordan de foreslåede ændringer vedrørende kraftvarmevil fremme regeringens klima- og energimål, til skatteministeren, og ministerenssvar herpåSpm. om ministeren vil stille ændringsforslag, således at reparationsgrænsen forpersonbiler og motorcykler fastholdes på 75 pct., og at bagatelgrænsen fastholdespå 15.000 kr., til skatteministeren, og ministerens svar herpå