Skatteudvalget 2010-11 (1. samling)
L 80 Bilag 9
Offentligt
924343_0001.png
924343_0002.png
TrafikudvalgetFolketingetChristiansborg1240 København K
30. november 2010
Angående L 80 og registreringsafgiftsloven § 4, stk. 3Sammen med de danske veteranentusiaster glæder vi os over skatteministerens tilsagnom fritagelse for registreringsafgift efter opbygning.Vores ihærdighed for at sikre fritagelsen skyldes, at vi har erfaring for at lovændringer kanmedføre utilsigtede virkninger for veterankøretøjerne, eller at de, forståeligt nok somminoritet, slet og ret bliver glemt.Det oplevede vi senest i forbindelse med den grønne omlægning af bilbeskatningen, hvorveteranerne blev gjort afgiftspligtige fuldkommen på linje med importerede brugtehverdags- og pendlerbiler.Det til trods for, at veterankøretøjer er noget af det tætteste man kan kommeforureningsfri, uden at være det:Med kun ca. 1500 kilometer kørsel om året og i langt de fleste tilfælde lovbefaletkørebegrænsning forårsager køretøjerne en uhyre beskeden forurening af miljøet.Endvidere er vi ikke omfattet af lovens mål om adfærdsændring.En indsigelse mod denne klare uretfærdighed blev afvist af skatteministeren og vi fik fraembedsmands side en lidt speciel forklaring:Punkt 1. Veterankøretøjerne blev fritaget for afgiftstillæg trods manglendesikkerhedspuder, fordi en afgift ville medføre en forhøjelse af den afgiftspligtige værdi ogdet gik ikke an (!).Punkt 2. Samme problem fandtes ikke for en afgift baseret på brændstofforbrug, hvorforder var frit slag.Hvis vi et øjeblik lader fortolkningsgymnastikken ligge, så er det en kendsgerning, atsikkerhedspuder og brændstofbesparende motorteknologi overhovedet ikke var opfundetpå de historiske bilers tid.Afgiften straffer os med 1000 kr. for hver kilometer køretøjerne tilbagelægger under 16 km.pr. liter (diesel 18 km.).Flere politikere har bekræftet, at den manglende undtagelse var en forglemmelse. Og imange tilfælde blev afgiften ikke opkrævet, idet veterankøretøjerne, som det var sædvane,
blev friholdt af Skats medarbejdere. Skat opdagede miseren efter godt et års tid ogudsendte en regelpræcisering.Vi håber på forståelse for at vi udnytter lejligheden og beder Skatteudvalget om, ved førstgivne lejlighed, at foranledige en fritagelse fra afgiften, subsidiært en nedsættelse til �som i lov om afgift efter brændstofforbrug.Vi er altid til rådighed for yderligere oplysninger.
Venlig hilsenKlassisk Bil & MCGeorgi Djorz Mitchew
Klassisk Bil & MC, Kbh. red., Østerbrogade 156, 2100 ØTlf. 35 43 71 09, www.klassisk-bil.dk,[email protected]Klassisk Bil & MC har siden 1991 været Danmarks førende og mest læstemånedsblad for ejere af veterankøretøjer.