Skatteudvalget 2010-11 (1. samling)
L 84 Bilag 9
Offentligt
951862_0001.png
951862_0002.png
951862_0003.png
Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. februar 2011
1. udkasttil
Betænkningover
Forslag til lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, selskabsskattelovenog forskellige andre love(Opfølgning på harmoniseringen af selskabers aktieafkastbeskatning m.v.)[af skatteministeren (Troels Lund Poulsen)]1. UdvalgsarbejdetLovforslaget blev fremsat den 24. november 2010 og vartil 1. behandling den 20. januar 2011. Lovforslaget blev efter1. behandling henvist til behandling i Skatteudvalget.MøderUdvalget har behandlet lovforslaget i <> møder.HøringEt udkast til lovforslaget har inden fremsættelsen væretsendt i høring, og skatteministeren sendte den 22. september2010 dette udkast til udvalget, jf. SAU alm. del - bilag 295(2009-10). Lovforslaget blev samtidig med fremsættelsensendt i høring for så vidt angår en række nye bestemmelser,og ministeren sendte den 24. november 2010 dette udkast tiludvalget. Den 24. november 2010 og den 13. januar 2011sendte skatteministeren de indkomne høringssvar og et notatherom til udvalget.Skriftlige henvendelserUdvalget har i forbindelse med udvalgsarbejdet modtagetskriftlige henvendelser fra:Aktino Skatterådgivere ApS,CPH Revision ApS ogMentor Tax Accounting SMBA.[Skatteministeren har over for udvalget kommenteret deskriftlige henvendelser til udvalget. ]SpørgsmålUdvalget har stillet 9 spørgsmål til skatteministeren tilskriftlig besvarelse, [som denne har besvaret. ]2. Indstillinger [og politiske bemærkninger]<>Kristendemokraterne, Inuit Ataqatigiit, Siumut, Tjóðveldiog Sambandsflokkurin var på tidspunktet for betænkningensafgivelse ikke repræsenteret med medlemmer i udvalget oghavde dermed ikke adgang til at komme med indstillinger ellerpolitiske udtalelser i betænkningen.En oversigt over Folketingets sammensætning er optrykt ibetænkningen. Der gøres opmærksom på, at et flertal eller etmindretal i udvalget ikke altid vil afspejle et flertal/mindretalved afstemning i Folketingssalen.
Torsten Schack Pedersen (V) Karsten Lauritzen (V) Mads Rørvig (V) Jacob Jensen (V) Mikkel Dencker (DF) Pia Adelsteen (DF)Mike Legarth (KF) Charlotte Dyremose (KF) Anders Samuelsen (LA)nfmd.Nick Hækkerup (S) John Dyrby Paulsen (S) KlausHækkerup (S) René Skau Björnsson (S) Thomas Jensen (S) Jesper Petersen (SF) Niels Helveg Petersen (RV)fmd.Frank Aaen(EL)
DocIDJournalnummer
2
Kristendemokraterne, Inuit Ataqatigiit, Siumut, Tjóðveldi og Sambandsflokkurin havde ikke medlemmer i udvalget.
Venstre, Danmarks Liberale Parti (V)Socialdemokratiet (S)Dansk Folkeparti (DF)Socialistisk Folkeparti (SF)Det Konservative Folkeparti (KF)Radikale Venstre (RV)Enhedslisten (EL)
474524231794
Liberal Alliance (LA)Kristendemokraterne (KD)Inuit Ataqatigiit (IA)Siumut (SIU)Tjóðveldi (T)Sambandsflokkurin (SP)Uden for folketingsgrupperne (UFG)
3111112
3
Bilag 1Oversigt over bilag vedrørende L 84Bilagsnr.12345678TitelHøringsskema og høringssvar, fra skatteministerenOrientering om høring over elementer i L 84, der ikke tidligere har været sendti høringHenvendelse af 15/12-10 fra Aktino Skatterådgivere ApSHenvendelse af 15/12-10 fra CPH Revision ApSHenvendelse af 16/12-10 fra Mentor Tax Accounting SMBAHøringsskema og høringssvar, fra skatteministerenUdkast til tidsplan for udvalgets behandling af lovforslagetFastsat tidsplan for udvalgets behandling af lovforslaget
Oversigt over spørgsmål og svar vedrørende L 84Spm.nr.1TitelSpm. om, hvorfor der fremsættes et lempelsesforslag nu, og hvor stort et prove-nutab forventes som følge af forslaget, til skatteministeren, og ministerens svarherpåSpm. om en belysning af forskellen i beskatningen i en situation, til skattemini-steren, og ministerens svar herpåSpm. om, hvorfor fradragsretten ikke begrænses til tab konstateret i indkomst-årene 2007-2009, til skatteministeren, og ministerens svar herpåSpm. om, hvorledes standardforrentningen fastlægges, til skatteministeren, ogministerens svar herpåSpm. om en personligt ejet virksomhed, der omdannes til udenlandsk A/S, vilkunne flytte et skattepligtigt overskud ud af Danmark til en lempeligere beskat-ning i det udenlandske A/S, til skatteministeren, og ministerens svar herpåSpm. om der sker beskatning af gevinster/tab opstået efter fraflytningen, til skat-teministeren, og ministerens svar herpåSpm. om at redegøre for samspillet mellem de i lovforslaget foreslåede regler ogde af regeringen bebudede ændringer af iværksætterskatten, til skatteministeren,og ministerens svar herpåSpm. om, hvordan det sikres, at der ikke mistes dansk skatteprovenu, når per-sonligt drevne virksomheder skattefrit omdannes til et udenlandsk selskab, tilskatteministeren, og ministerens svar herpåSpm., om omgåelsesmuligheder i forbindelse med anvendelse af de såkaldtemellemholdingselskaber, til skatteministeren, og ministerens svar herpå
2345
67
8
9