Boligudvalget 2010-11 (1. samling)
L 89
Offentligt
967970_0001.png
967970_0002.png
FolketingetBoligudvalgetChristiansborg1240 København K
Lovafdelingen
Dato:Kontor:Sagsnr.:Dok.:
10. marts 2011Formueretskontoret2010-7005-0036CCN40143
Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 16 vedrørende forslag til lovom ændringer af forbrugerbeskyttelse ved erhvervelse af fast ejendomm.v., lov om omsætning af fast ejendom og lov om autorisation af elin-stallatører m.v. (Revision af huseftersynsordningen m.v.)(L 89), somFolketingets Boligudvalg har stillet til justitsministeren den 11. februar2011. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Thomas Jensen (S).
Lars Barfoed/Ole Hasselgaard
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]

Spørgsmål nr. 16 fra Folketingets Boligudvalg vedrørende forslag til

lov om ændring af lov om forbrugerbeskyttelse ved erhvervelse af

fast ejendom m.v., lov om omsætning af fast ejendom og lov om au-

torisation af elinstallatører m.v. (Revision af huseftersynsordningen

m.v.)(L 89):

”Hvad vil ministeren gøre for at sikre en mere effektiv hånd-hævelse af bestillerreglerne, hvorefter en ejendomsmæglerikke må rekvirere den bygningssagkyndige?”

Svar:

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen indhentet en udtalelse fraØkonomi- og Erhvervsministeriet, der har oplyst følgende:”Som oplyst i forbindelse med besvarelsen af spørgsmål 1 adL 89 vil Erhvervs- og Byggestyrelsen iværksætte en rækkeadministrative initiativer for at styrke overholdelsen af bestil-lerreglerne. Med henblik på at forbedre mulighederne for atafdække eventuelle overtrædelser af bestillerreglerne vil detsåledes fremover være sælger, der i tilstandsrapporten angi-ver, hvordan rapporten er rekvireret, ligesom navnet på sæl-gers ejendomsformidler fremover vil fremgå af tilstandsrap-porten. Desuden vil forbuddet mod, at ejendomsformidlerenrekvirerer den bygningssagkyndige, blive suppleret af et pa-rallelt forbud mod, at den sagkyndige modtager en sådan be-stilling. Dermed understøttes forbuddet mod, at sælgers ejen-domsformidler indgår aftale om rekvirering af en tilstands-rapport i lov om omsætning af fast ejendom.Det kan desuden oplyses, at Erhvervs- og Byggestyrelsenfølger bestillerreglernes overholdelse. Såfremt en ejendoms-formidler eller bygningssagkyndig overtræder bestillerregler-ne, vil den pågældende blive anmeldt til politiet eller bliveindbragt for henholdsvis Disciplinærnævnet for ejendoms-mæglere eller Disciplinær- og klagenævnet for beskikkedebygningssagkyndige.Der henvises i øvrigt til besvarelsen af spørgsmål 1 ad L 89.”I øvrigt kan der henvises til Justitsministeriets samtidige besvarelse afspørgsmål 13 til lovforslaget.
2