Boligudvalget 2010-11 (1. samling)
L 89
Offentligt
968006_0001.png
968006_0002.png
FolketingetBoligudvalgetChristiansborg1240 København K
Lovafdelingen
Dato:Kontor:Sagsnr.:Dok.:
10. marts 2011Formueretskontoret2010-7005-0036CCN40147
Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 20 vedrørende forslag til lovom ændringer af forbrugerbeskyttelse ved erhvervelse af fast ejendomm.v., lov om omsætning af fast ejendom og lov om autorisation af elin-stallatører m.v. (Revision af huseftersynsordningen m.v.)(L 89), somFolketingets Boligudvalg har stillet til justitsministeren den 11. februar2011. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Thomas Jensen (S).
Lars Barfoed/Ole Hasselgaard
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]

Spørgsmål nr. 20 fra Folketingets Boligudvalg vedrørende forslag til

lov om ændring af lov om forbrugerbeskyttelse ved erhvervelse af

fast ejendom m.v., lov om omsætning af fast ejendom og lov om au-

torisation af elinstallatører m.v. (Revision af huseftersynsordningen

m.v.)(L 89):

”Vil ministeren sikre at huseftersynsordningen vil blive eva-lueret 5 år efter den reviderede ordning træder i kraft, på bag-grund af blandt andet de mindretalsudtalelser, der har været ihuseftersynsudvalget og usikkerheden om præmieforhøjelserog omfanget af dækningsberettigede skader over ejerskifte-forsikringen?”

Svar:

Det er efter min opfattelse vigtigt at følge, om de ændringer, der medlovforslaget lægges op til, får den ønskede effekt. Det gælder ikke alenede foreslåede ændringer af ejerskifteforsikringens dækningsomfang ogvilkår, men også de foreslåede ændringer af tilstandsrapportens indholdog omfang samt forslaget om at indføre en elinstallationsrapport.Justitsministeriet vil derfor – på samme måde som Sikkerhedsstyrelsen (irelation til elinstallationsrapporten) og Erhvervs- og Byggestyrelsen (irelation til tilstandsrapporten) – have fokus på området. Justitsministerietvil i den forbindelse løbende være opmærksom på, om de foreslåede æn-dringer kan antages at have den ønskede effekt. Der henvises herom iøvrigt til afsnit 2.6. i den kommenterede høringsoversigt vedrørende lov-forslaget.Jeg er endvidere indstillet på at foretage en evaluering af de gennemførteændringer efter en passende periode.Justitsministeriet vil derfor i 1. halvår af 2017 – det vil sige 5 år efter lo-vens ikrafttræden – afgive en redegørelse til Folketingets Boligudvalgom, hvorvidt de gennemførte ændringer kan antages at have haft den øn-skede effekt. Redegørelsen vil bl.a. indeholde oplysninger om udviklin-gen i antallet af udarbejdede tilstandsrapporter og tegnede ejerskiftefor-sikringer, herunder oplysninger om præmieudvikling og erstatningsudbe-talinger, samt udviklingen i klagesager med tilknytning til huseftersyns-ordningen.
2