Retsudvalget 2010-11 (1. samling)
L 93 Bilag 4
Offentligt
951012_0001.png
951012_0002.png
951012_0003.png
Betænkning afgivet af Retsudvalget den 0. februar 2011
Udkasttil
Betænkningover
Forslag til lov om ændring af lov om fuldbyrdelse af straf m.v.(Anvendelse af peberspray som magtmiddel, undersøgelse af den indsattes person og opholdsrum og udvidelse afbehandlingsgarantien for indsatte i fængsler og arresthuse)[af justitsministeren (Lars Barfoed)]1. UdvalgsarbejdetLovforslaget blev fremsat den 8. december 2010 og var til1. behandling den 11. januar 2011. Lovforslaget blev efter 1.behandling henvist til behandling i Retsudvalget.MøderUdvalget har behandlet lovforslaget i <> møder.HøringEt udkast til lovforslaget har inden fremsættelsen væretsendt i høring, og justitsministeren sendte den 4. november2010 dette udkast til udvalget, jf. REU alm. del – bilag 62.Den 7. december 2010 sendte justitsministeren de indkomnehøringssvar og et notat herom til udvalget.SpørgsmålUdvalget har stillet 7 spørgsmål til justitsministeren tilskriftlig besvarelse, som denne har besvaret.2. Indstillinger og politiske bemærkninger<>Kristendemokraterne, Inuit Ataqatigiit, Siumut, Tjóðveldiog Sambandsflokkurin var på tidspunktet for betænkningensafgivelse ikke repræsenteret med medlemmer i udvalget oghavde dermed ikke adgang til at komme med indstillinger ellerpolitiske udtalelser i betænkningen.En oversigt over Folketingets sammensætning er optrykt ibetænkningen.
Kim Andersen (V) Kristian Pihl Lorentzen (V) Karsten Nonbo (V) Peter Skaarup (DF)fmd.Marlene Harpsøe (DF) Pia Adelsteen(DF) Tom Behnke (KF) Vivi Kier (KF) Simon Emil Ammitzbøll (LA) Karen Hækkerup (S) Maja Panduro (S) Mogens Jensen (S)Julie Skovsby (S) Anne Baastrup (SF) Karina Lorentzen Dehnhardt (SF)nfmd.Manu Sareen (RV) Line Barfod (EL)Kristendemokraterne, Inuit Ataqatigiit, Siumut, Tjóðveldi og Sambandsflokkurin havde ikke medlemmer i udvalget.
Venstre, Danmarks Liberale Parti (V)Socialdemokratiet (S)Dansk Folkeparti (DF)Socialistisk Folkeparti (SF)Det Konservative Folkeparti (KF)Radikale Venstre (RV)
47452423179
Liberal Alliance (LA)Kristendemokraterne (KD)Inuit Ataqatigiit (IA)Siumut (SIU)Tjóðveldi (T)Sambandsflokkurin (SP)
311111
DocIDJournalnummer
2
Enhedslisten (EL)
4
Uden for folketingsgrupperne (UFG)
2
3
Bilag 1Oversigt over bilag vedrørende L 93Bilagsnr.123TitelHøringssvar og høringsnotat, fra justitsministerenUdkast til tidsplan for udvalgets behandling af lovforslagetTidsplan for udvalgets behandling af lovforslaget
Oversigt over spørgsmål og svar vedrørende L 93Spm.nr.TitelSpm. om, hvor langt arbejdet med en offentlig - og gratis - domsdatabase er, tiljustitsministeren, og ministerens svar herpåSpm. om ministeren har intentioner om at indføre begrænsninger efter kriteriersom f.eks. alder i forhold til hvilke indsatte og besøgende, som narkotikahundekan søge efter narkotika på, til justitsministeren, og ministerens svar herpåSpm. om ministeren mener, at det skal være muligt for Kriminalforsorgen atbruge narkotikahunde til at søge efter narkotika på børn under 18 år herundersmåbørn, der besøger forældre der er indsatte, til justitsministeren, og ministerenssvar herpåSpm. om ministeren mener, at det skal være muligt for Kriminalforsorgen atbruge narkotikahunde til at søge efter narkotika på indsatte under 18 år, som erindsat i en af Kriminalforsorgens institutioner, til justitsministeren, og ministe-rens svar herpåSpm. om redegørelse for, hvad de nærmere regler for undersøgelse af besøgendeog indsatte ved anvendelse af narkotikahunde, som der henvises til i høringsno-tatet, til justitsministeren, og ministerens svar herpåSpørgsmålet tilbagetagetSpm. om hvad man gør, hvis en narkotikahund markerer og der findes f.eks. hashpå en besøgende til en indsat uden der kan siges at være forsøg på indsmugling,til justitsministeren, og ministerens svar herpåSpm. om ministeren vil sende en årlig redegørelse til Folketingets Retsudvalgom brugen af peberspray i Kriminalforsorgen, til justitsministeren, og ministe-rens svar herpåSpm. om ministeren vil sikre, at Folketingets Retsudvalg får kopi af indberet-ningerne om brugen af peberspray, så udvalget kan følge udviklingen, til justits-ministeren, og ministerens svar herpå
1
2
3
4
56
7
8