Miljø- og Planlægningsudvalget 2010-11 (1. samling)
L 12
Offentligt
932864_0001.png
932864_0002.png
Folketingets Miljø- og PlanlægningsudvalgChristiansborg1240 København K
J.nr. MST-106-00869Den 10. december 2010
Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg har i brev af 19. november 2010stillet følgende spørgsmål nr. 66 (L 12), som hermed besvares.

Spørgsmål 66 (L 12)

Vil ministeren i forlængelse af den tekniske gennemgang af lovforslaget den18. november 2010 fremsende et notat om de tekniske og juridiske mulig-heder for at indføre en regulering for ammoniakemissioner fra husdyrbrugmed udgangspunkt i principperne i anbefalingerne fra akvakulturudvalget ogsamtidigt angive begrundelserne for, at ministeren af politiske årsager væl-ger at gå videre med traditionel regulering?

Svar

Akvakulturudvalgets overordnede anbefaling er, ”at akvakulturen fremoverreguleres gennem en resultatbaseret forvaltning, hvor målfastsættelsen ogkontrollen sker direkte på udledningerne, og hvor der indføres et systemmed omsættelige kvoter for kvælstofbelastningen”.Denne overordnede anbefaling ligger i tråd med reguleringsparadigmaet forammoniak. Således fastsættes både BAT-krav og det generelle krav somkrav til anlæggets beregnede emission.Kravene til kontrol af krav til emissionerne fastsættes af økonomiske ogtekniske årsager ikke som deciderede krav til kontinuerte målinger af dekonkrete emissioner. Dette skyldes, at emissionerne fra landbrug sker bety-delig mere diffust end emissionerne fra dambrug, hvor det er muligt at fore-tage valide kontinuerte punktmålinger fra dambrugets udledning til vandløb.Såfremt landbrugets emissionskrav til ammoniak skulle kontrolleres viakonkrete valide luftemissionsmålinger fra stald og lager ville dette imidlertidkræve et meget stort og økonomisk krævende måleprogram. For nitrat vilde tekniske vanskeligheder med valide kontinuerte målinger fra udlednin-gerne til grundvand og overfladevand for de enkelte marker på lignende vis ipraksis både af tekniske og økonomiske årsager ikke kunne lade sig gøre.Derfor fastsættes kravene til kontrol af emissionskravene i stedet som drifts-og indretningskrav til produktionen. De enkelte drifts- og indretningskravfastsættes ud fra den teknologi landmænd har valgt til at opfylde emissions-kravene. Valg af gylleforsuring vil i den forbindelse kræve en type af kravhvorimod valg af foderteknologier en anden type af krav.
Den anden del af Akvakulturudvalgets forslag – nemlig at etablere et sy-stem med omsættelige kvælstofkvoter – er i tråd med initiativet i GrønVækst om at belyse mulighederne for en grøn omlægning af kvælstofregu-
Miljøministeriet • Højbro Plads 4 • 1200 København KTlf. 72 54 60 00 • Fax 33 32 22 27 • CVR 12854358 • EAN 5798000862005 • [email protected] • www.mim.dk
leringen i landbrugssektoren med udgangspunkt i et system med omsætte-lige kvælstofkvoter.
Karen Ellemann/ Claus Torp
2