Socialudvalget 2010-11 (1. samling)
L 185
Offentligt
994674_0001.png
994674_0002.png
Folketingets Socialudvalg
DepartementetHolmens Kanal 221060 København K
Tlf. 3392 9300Fax. 3393 2518
Dato: 10. maj 2011
E-mail [email protected]
SJU/ J.nr. 2011-1879
Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 5. maj 2011følger hermed socialministerens endelige svar på spørgsmål nr. 3 adL 185 (SOU).Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Orla Hav (S)
Spørgsmål nr. 3:Ministeren bedes redegøre for termerne "aftaler på forretningsmæssige vil-kår" og "ikke forretningsmæssige vilkår", og for på hvilken måde det påvirkersamfundets pligt til at drage omsorg for, at offentlige midler anvendes tilderes primære formål.
Svar:Når der i lovforslagets bemærkninger er anvendt udtrykket "aftaler på forret-ningsmæssige vilkår" er der tænkt på aftaler, hvor kommunen eller regionenhøjst betaler markedsprisen for udførelsen af opgaven.Ved "aftaler på ikke forretningsmæssige vilkår" er der tænkt på aftaler, hvorkommunen eller regionen afholder udgifter ved driften af et tilbud, som liggerud over markedsprisen, fx udgifter vedrørende afdrag og renter på fast ejen-dom eller inventar. Aftaler på ikke forretningsmæssige vilkår kan kun indgåsmed selvejende institutioner, idet der ellers vil være tale om ulovlig støtte tilerhvervsvirksomhed.Når en aftale er indgået på forretningsmæssige vilkår, hvor det højst er mar-kedsprisen, der betales for udførelsen af opgaven, er der tale om en almin-delig vurdering af pris og kvalitet, når kommuner og regioner skal drage om-sorg for, at de offentlige midler anvendes til deres formål.Når en aftale ikke er indgået på forretningsmæssige vilkår, og der er tale ombetalinger fra kommunen eller regionen ud over markedsprisen, kan der efteromstændighederne være behov for, at kommunen/regionen tager stilling til,
2
om aftalen skal indeholde bestemmelser om, hvorledes der skal forholdesmed formue, som kan opstå i denne forbindelse, for at sikre, at en eventuelformueophobning anvendes i overensstemmelse med formålet med de på-gældende offentlige midler.
Benedikte Kiær/ Dorte Bech Vizard