Boligudvalget 2010-11 (1. samling)
L 89
Offentligt
967978_0001.png
967978_0002.png
FolketingetBoligudvalgetChristiansborg1240 København K
Lovafdelingen
Dato:Kontor:Sagsnr.:Dok.:
10. marts 2011Formueretskontoret2010-7005-0036CCN40141
Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 14 vedrørende forslag til lovom ændringer af forbrugerbeskyttelse ved erhvervelse af fast ejendomm.v., lov om omsætning af fast ejendom og lov om autorisation af elin-stallatører m.v. (Revision af huseftersynsordningen m.v.)(L 89), somFolketingets Boligudvalg har stillet til justitsministeren den 11. februar2011. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Thomas Jensen (S).
Lars Barfoed/Ole Hasselgaard
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]

Spørgsmål nr. 14 fra Folketingets Boligudvalg vedrørende forslag til

lov om ændring af lov om forbrugerbeskyttelse ved erhvervelse af

fast ejendom m.v., lov om omsætning af fast ejendom og lov om au-

torisation af elinstallatører m.v. (Revision af huseftersynsordningen

m.v.)(L 89):

”Mener ministeren, at myndighederne i tilstrækkelig grad fårtroværdige informationer om bestillingsvejene og dermed hartilstrækkelig mulighed for at gribe ind ved overtrædelse afreglerne, hvis man følger et forslag fra Forbrugerrådet ogBfBE om at lade information om, hvordan sælger har kontak-tet den bygningssagkyndige, fremgå af de oplysninger, sæl-ger giver til tilstandsrapporten?”

Svar:

Som anført i Justitsministeriets samtidige besvarelse af spørgsmål nr. 12til lovforslaget er det Erhvervs- og Byggestyrelsens vurdering, at der ikkeer behov for mere grundlæggende ændringer af reglerne om bestilling aftilstandsrapporter.Erhvervs- og Byggestyrelsen finder det imidlertid hensigtsmæssigt at fo-retage visse administrative ændringer, jf. afsnit 2.5.2 i den kommenteredehøringsoversigt vedrørende lovforslaget. Således lægger Erhvervs- ogByggestyrelsen op til bl.a. at ændre oplysningen i tilstandsrapporten om,hvordan rapporten er rekvireret, således at det fremover skal være sælger,der oplyser herom. Styrelsen lægger endvidere op til, at tilstandsrappor-ten fremover skal indeholde information om navnet på sælgers ejendoms-formidler på tidspunktet for rapportens rekvirering. De nævnte ændringervil efter styrelsens opfattelse give bedre mulighed for at undersøge even-tuelle overtrædelser af bestillerreglerne.Der henvises i øvrigt til Justitsministeriets samtidige besvarelse afspørgsmål nr. 16 til lovforslaget.
2