Retsudvalget 2010-11 (1. samling)
L 90
Offentligt
949219_0001.png
949219_0002.png
FolketingetRetsudvalgetChristiansborg1240 København K
Lovafdelingen 1
Dato:Kontor:Sagsnr.:Dok.:
28. januar 2011Statsretskontoret2010-7650-0007BBO41647
Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 52 vedrørende forslag til lovom offentlighed i forvaltningen (L 90), som Folketingets Retsudvalg harstillet til justitsministeren den 6. januar 2011.
Lars Barfoed/Jens-Christian Bülow
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]

Spørgsmål nr. 52 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til

lov om offentlighed i forvaltningen (L 90):

”Der foreligger i sagen også den endelige redegørelse fra re-geringens side. Er det korrekt, at i fald der indgår fagligevurderinger i redegørelsen, så vil det alene være de fagligevurderinger i den endelige redegørelse, som allerede er of-fentliggjort, som vil skulle udleveres efter den foreslåede §29, uanset om denne paragraf i sidste ende bliver udformetsom i regeringens lovforslag eller som mindretallet i Offent-lighedskommissionen har ønsket det?”

Svar:

1.

Der henvises til besvarelsen af spørgsmål nr. 51 vedrørende lovforsla-get, hvoraf det fremgår, at det omhandlede dokument efter Justitsministe-riets vurdering ikke er en redegørelse i § 29’s forstand, og at der alleredeaf den grund ikke vil være ret til aktindsigt i eventuelle oplysninger i do-kumentet om interne faglige vurderinger i endelig form.

2.

Det kan imidlertid oplyses, at det afgørende for, om oplysninger ominterne faglige vurderinger – hvis betingelserne i øvrigt er opfyldt – vilskulle ekstraheres efter lovforslagets § 29, stk. 1, 1. pkt., er, om vurde-ringerne foreligger i endelig form.Det fremgår i den forbindelse af bemærkningerne til lovforslagets § 29,at en intern faglig vurdering vil foreligge i endelig form, hvis myndighe-den har anvendt den i forbindelse med myndighedens beslutning i en sag,eller hvis vurderingen har en sådan form, at den er klar til (endelig) ud-sendelse eller offentliggørelse. Det vil herudover i almindelighed kunnelægges til grund, at en intern faglig vurdering foreligger i endelig form,hvis den er blevet (endeligt) godkendt af den øverst fagligt ansvarligeperson for det pågældende område inden for vedkommende forvalt-ningsmyndighed, eller hvis det i øvrigt fremgår, at den faglige vurderingfaktisk er tillagt betydning.Om eventuelle interne faglige vurderinger i et udkast til et dokument harforeligget i endelig form, selvom de ikke indgår i den endelige udgave afdokumentet, vil bero på en konkret vurdering bl.a. på baggrund af det,der som ovenfor nævnt er anført i bemærkningerne til lovforslagets § 29.Der henvises i øvrigt til pkt. 2 i besvarelsen af spørgsmål nr. 42 vedrø-rende lovforslaget.2