Forsvarsudvalget 2010-11 (1. samling)
S 625
Offentligt
932627_0001.png
Besvarelse af § 20 spørgsmål S 625 stillet af folketingsmedlem John Dyrby Paulsen, S.

Spørgsmål S 625:

Er det ministerens holdning, at opfattelsen hos flere journalister af, at forsvaret i 2010 erblevet væsentligt mere lukket med hensyn til pressekontakt og servicering af pressen endtidligere, er en ønsket og god udvikling, eller vil ministeren gøre noget aktivt for at forbedreinformation og den decentrale kontakt til pressen?

Svar:

Det er min holdning, at forsvaret skal være en åben myndighed, som kan servicere ikkebare medierne, men også medarbejdere og pårørende med et højt informationsniveau.For at sikre dette, er der tidligere udarbejdet en koncernfælles kommunikationspolitik, somgælder for alle myndigheder under Forsvarsministeriet.Kommunikationspolitikken sætter blandt andet fokus på samarbejdet med medierne.Politikken lægger her vægt på tilgængelighed, rettidighed og fyldestgørende oplysninger,samt at ledelsen sikrer, at samarbejdet med medierne er en prioriteret opgave i det dagligearbejde.Forsvaret har en døgnbemandet pressevagt, som året rundt sørger for at give svar hurtigt ipresserende sager og sætter journalister i forbindelse med eventuelle chefer eller eksperter.I sager, der ikke er af presserende karakter, kan journalister, der ringer uden for normalarbejdstid, blive mødt med at vente på svar til næste arbejdsdag. Men man kan altid få fat iforsvaret.Jeg synes, at det viser en åbenhed overfor pressen. Samtidig viser det også en prioriteringaf forsvarets ressourcer, hvilket jeg har forståelse for.Jeg ønsker, at alle medier behandles lige og serviceres på ens vilkår. Denne holdning harforsvaret også. Derfor kan pressen fremover forvente at få et fælles kontaktpunkt tilforsvaret. Her vil alle henvendelser blive behandlet hurtigt, og journalisten vil blive hjulpetmed at finde rette kontaktperson i forsvaret. Prioriteringen omkring presserende sager ogikke-presserende sager vil fortsat gælde. Jeg mener ikke, at det påvirker åbenheden.
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________HOLMENS KANAL 421060 KØBENHAVN KTELEFON: 33 92 33 20TELEFAX: 33 32 06 55MAIL: [email protected]WEB: www.FMN.DKCVR: 25-77-56-35EAN: 5798000201200