Finansudvalget 2011-12
Aktstk. 105
Offentligt
1135716_0001.png
1135716_0002.png
Kulturministeren
Folketingets FinansudvalgChristiansborg1240 København K
KulturministerietNybrogade 21203 København KTlfFaxE-mailWeb::::33 92 33 7033 91 33 88[email protected]www.kum.dk
13. juni 2012
Folketingets Finansudvalg harden8. juni 2012 stillet mig følgende spørgsmål, nr. 1 (§21 til Aktstk. 105), som jeg hermed skal besvare.

Spørgsmål:

Idet der henvises til følgende ordlyd i aktstykket ”Der søges endvidere om tilslutningtil, at der ud over de afsatte 3,6 mio. kr. til administration efter konkretbehov vil kunne afholdes midler til administration, herunder udgifter til løn finansieretinden for rammen af de til nedenstående puljer afsatte beløb.” bedesministeren redegøre for, hvilke administrationsudgifter, der ikke kan afholdesinden for det beløb, der er afsat til administration, samt i hvilket omfangministeren forventer, at administrationsudgifterne vil overstige de 3,6 mio. kr.,der er afsat på budgettet.

Svar:

Kulturministeriet har i aktstykke 105 vedrørende fordelingen af de kulturelle tipsmid-ler afsat 3,6 mio. kr. til administration af Kulturministeriets fond til kulturelle formål.Heraf forventes 0,3 mio. kr. anvendt til administration af puljen til folkeoplysning, somved ressortomlægningen i oktober 2011 er overført til Kulturministeriet fra Ministerietfor Børn og Undervisning.Bevillingen på 3,6 mio. kr. skal dække Kulturministeriets generelle administrationsud-gifter i forbindelse med udarbejdelse af det kulturelle aktstykke, tilskudsforvaltning(herunder udbetaling), regnskabsopfølgning m.v. Indenfor bevillingen til administrationanvendes endvidere midler til annoncering og behandling af ansøgninger til folkeoplys-ningspuljen.Herudover er der - på linje med tidligere års praksis – søgt om Finansudvalgets tilslut-ning til efter konkret behov at anvende yderligere midler til administration, herunderudgifter til løn finansieret inden for rammerne af afsatte beløb til puljer på aktstykket.Udgifterne, der vedrører drift og administration i forbindelse med de faglige aktiviteter,optræder primært på følgende formål:
Dok. nr. 1382285
Side 2
Under formålet "Kultur for børn" anvendes en del af bevillingen til aflønningaf medarbejdere i Kulturstyrelsen der har ansvaret for at gennemføre indsatsen på bør-nekulturens område. I andre tilfælde anvendes ud fra en konkret vurdering eksternkonsulentbistand til aktiviteterne.Under formålet "Dansk kultur i internationalt perspektiv" er afsat en pulje til StatensKunstråd til kulturudveksling. Det er i overensstemmelse med bevillingsforudsætnin-gerne for puljen, at der afholdes administrative udgifter til fx konferencer, formidling,konsulentbistand m.v.Under formålet "Musik", herunder bevillingen til "Musikhandlingsplan" afholdes udgif-ter til administration af nye indsatsområder.Under formålet "Bedre service og ny teknologi på Kulturministeriets institutioner m.fl."kan der i forbindelse med udmøntningen af bevillingen ud fra en konkret vurderingtræffes beslutning om at dele af midlerne kan disponeres til afholdelse af administrati-ve udgifter, herunder til konsulentbistand i forbindelse med udviklingsaktiviteter m.v.Det er Kulturministeriets vurdering, at udgifterne til generel administration af områ-det vil kunne afholdes indenfor bevillingen på 3,6 mio. kr. til administration. Øvrigeudgifter til administration m.v. af faglige aktiviteter, som beskrevet ovenfor, afholdes afmidler fra de respektive puljer ud over den afsatte administrationsbevilling på 3,6 mio.kr.
Uffe Elbæk