Europaudvalget 2011-12
EUU Alm.del Bilag 383
Offentligt
1105678_0001.png
1105678_0002.png
1105678_0003.png
1105678_0004.png
UNDERTEGNELSESPROTOKOLTIL TRAKTATEN OM STABILITET, SAMORDNING OG STYRING I DENØKONOMISKE OG MONETÆRE UNION
De befuldmægtigede fra Kongeriget Belgien, Republikken Bulgarien, Kongeriget Danmark,Forbundsrepublikken Tyskland, Republikken Estland, Irland, Den Hellenske Republik, KongerigetSpanien, Den Franske Republik, Den Italienske Republik, Republikken Cypern, RepublikkenLetland, Republikken Litauen, Storhertugdømmet Luxembourg, Ungarn, Malta, KongerigetNederlandene, Republikken Østrig, Republikken Polen, Den Portugisiske Republik, Rumænien,Republikken Slovenien, Den Slovakiske Republik, Republikken Finland og Kongeriget Sverigeundertegnede i dag traktaten om stabilitet, samordning og styring i den økonomiske og monetæreunion.
Ved denne lejlighed blev signatarerne enige om at knytte følgende bestemmelser som bilag tildenne protokol.
Udfærdiget i Bruxelles, den 2. marts 2012.
DA
BILAG
TRAKTAT OM STABILITET, SAMORDNING OG STYRING I DEN ØKONOMISKE OGMONETÆRE UNION
ORDNINGER, SOM DE KONTRAHERENDE PARTER VED UNDERTEGNELSEN ERBLEVET ENIGE OM VEDRØRENDE TRAKTATENS ARTIKEL 8
Følgende ordninger finder anvendelse for indbringelse af en sag for Den Europæiske UnionsDomstol i overensstemmelse med artikel 8, stk. 1, andet punktum, i traktaten om stabilitet,samordning og styring i Den Økonomiske og Monetære Union (i det følgende benævnt "traktaten")og på grundlag af artikel 273 i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde, hvisKommissionen i en rapport til de kontraherende parter konkluderer, at en af disse ikke opfyldertraktatens artikel 3, stk. 2:
1)
Den stævning, hvorved Domstolen anmodes om at fastslå, at en kontraherende part har
undladt at opfylde traktatens artikel 3, stk. 2, som konkluderet i Kommissionens rapport, indleverestil Domstolens Justitskontor af de i punkt 2 nævnte sagsøgere inden for tre måneder efter dekontraherende parters modtagelse af Kommissionens rapport, som konkluderer, at en kontraherendepart har undladt at opfylde traktatens artikel 3, stk. 2. Sagsøgerne handler i interesse af og i tætsamarbejde med alle de kontraherende parter, der er bundet af traktatens artikel 3 og 8, bortset fraden kontraherende part, som sagen vedrører, og i overensstemmelse med Domstolens statut ogprocesreglement.
1
DA
2)
Sagsøgerne er de kontraherende parter bundet af traktatens artikel 3 og 8, som er
medlemsstaterne i den på forhånd nedsatte gruppe på tre medlemsstater, der varetagerformandskabet for Rådet for Den Europæiske Union i overensstemmelse med artikel 1, stk. 4, iRådets forretningsorden (formandskabstrioen

1

) på datoen for offentliggørelsen af Kommissionensrapport, forudsat at de på den pågældende dato i) ikke i en rapport fra Kommissionen anses for athave tilsidesat deres forpligtelser i henhold til traktatens artikel 3, stk. 2, ii) ikke på anden måde ergenstand for en retslig procedure ved Domstolen i henhold til traktatens artikel 8, stk. 1 eller 2, ogiii) ikke er ude af stand til at handle af andre berettigede grunde af overordnet karakter i henhold tilfolkerettens almindelige principper. Hvis ingen af de tre pågældende medlemsstater opfylder dissekriterier, varetages pligten til at indbringe sagen for Domstolen af medlemmerne af den foregåendeformandskabstrio på de samme betingelser.
3)
Under Domstolens behandling af sagen får sagsøgerne på anmodning enhver nødvendig
teknisk og logistisk støtte af de kontraherende parter, i hvis interesse sagen er anlagt.
4)
Hvis sagsøgerne pådrager sig omkostninger som følge af Domstolens dom, bæres disse i
fællesskab af alle de kontraherende parter, i hvis interesse sagen er anlagt.

1

Listen over successive formandskabstrioer fremgår af bilag I til Rådets afgørelse2009/908/EU af 1. december 2009 om fastsættelse af gennemførelsesforanstaltninger til DetEuropæiske Råds afgørelse om udøvelsen af formandskabet for Rådet, og om formandskabetfor Rådets forberedende organer (EUT L 322 af 9.12.2009, s. 28, berigtiget i EUT L 344 af23.12.2009, s. 56).2
DA
5)
Hvis en ny rapport fra Kommissionen konkluderer, at den pågældende kontraherende part
ikke længere undlader at opfylde traktatens artikel 3, stk. 2, underretter sagsøgerne omgåendeskriftligt Domstolen om, at de ønsker at hæve sagen i overensstemmelse med de relevantebestemmelser i Domstolens procesreglement.
6)
De kontraherende parter, der er bundet af traktatens artikel 3 og 8, erklærer, at de på grundlag
af en vurdering fra Europa-Kommissionen om, at en kontraherende part ikke har truffet denødvendige foranstaltninger til at efterkomme Domstolens dom, jf. traktatens artikel 8, stk. 1, vilgøre fuld brug af proceduren i artikel 8, stk. 2, for at indbringe sagen for Domstolen medudgangspunkt i de ordninger, der er vedtaget til gennemførelse af traktatens artikel 8, stk. 1.
____________
3
DA