Europaudvalget 2011-12
EUU Alm.del
Offentligt
1128324_0001.png
1128324_0002.png
1128324_0003.png
UDENRIGSMINISTERIETBesvarelse af spørgsmål EUUalm. del spørgsmål 111 fraLykke Friis (V) af 29. maj2012.
EUU alm. del spørgsmål 111:”Ministeren bedes oversende en opdateret oversigt over status på ratifikationaf finanspagten i de andre lande, som deltager i pagten.”Svar:På baggrund af oplysninger indsamlet af de danske ambassader i EU-landene er der udarbejdetnedenstående opdaterede oversigt over status på ratifikation af finanspagten i de andre lande,som deltager i pagten.

Ratificeret

(ja/nej)

Belgien

Nej

Forventet dato for

ratifikation

Indeværende år

Status

Lovforslag præsenteres for den føderale regering(Ministerrådet) inden sommerferien.Ratifikationen behandles i løbet af efteråret af detføderale parlament samt regionernes parlamentermed forventning om fuldført ratifikation indenudgangen af 2012.Ratifikationen forventes indskrevet i regeringensog parlamentets lovprogrammer for andet halvår2012. Disse fastlægges ultimo maj eller primo juni.Regeringen har med udgangen af april månedgodkendt ratifikationen af finanspagten.Ratifikationen af finanspagten vil ikke bliveforelagt parlamentet.Lovforslag ventes behandlet af regeringen førsteuge af juni og herefter forelagt parlamentet efterparlamentets sommerferie (efter den 10.september 2012).Forelægges parlamentet til september.Den franske ratifikation af finanspagten vil pga.

Bulgarien

Nej
Indeværende år

Cypern

Ja (blotdeponering afratifikations-instrumentudestår)Nej
Ratifikations-instrumentetforventes fremsendtinden for dekommende to ugerEfteråret 2012

Estland

Finland

Frankrig

NejNej
Ultimo 2012Oktober 2012

Ratificeret

(ja/nej)

Forventet dato for

ratifikation

Status

fransk præsident- og parlamentsvalg ikke kunneske før til oktober.

Grækenland

Irland

JaNej
Blev ratificeret den28. marts 2012Medio juni (såfremtkommendefolkeafstemningresulterer i et ”ja”)Juni/juli 2012.Sommeren 2012, menmed mulighed forforsinkelse til efteråretInden sommerferienEn ratifikation førsommerferien ermulig, men usikker
Er ratificeretDer afholdes folkeafstemning om tiltrædelse affinanspagten den 31. maj 2012.

Italien

Letland

NejNej
Lovforslag forelagt parlamentet medio april 2012.Lovforslag er gået igennem førstebehandling iparlamentet med de påkrævede 2/3 flertal, mender er usikkerhed om, hvor hurtigt ratifikationenkan afsluttes.Ratifikationsdokument præsenteres forparlamentet ultimo maj.Lovforslaget er blevet godkendt af Conseil d’Étatden 22. maj og skal nu behandles i ParlamentetsKommissionen for Finans og Budget, inden detigen sendes til Deputeretkammeret til vedtagelse.Beslutningsforslag præsenteret i parlamentet d. 5.marts.Det uafhængige rådgivende juridiske organ Raadvan State har afgivet sin udtalelse. Regeringenventes inden for de næste par uger at tage stillingtil forelæggelse for parlamentet. Stillingtagen iparlamentet vil muligvis blive udskudt til efterafholdelsen af parlamentsvalg den 12. september2012 Stillingtagen ventes under alleomstændigheder ikke inden sommerferien.Endnu ikke taget skridt til at begynde ratifikation.Godkendt i parlamentet med stort flertal(regeringspartierne og socialistpartiet PS) den 13.april. Afsluttende undertegnelse af præsidentenventes inden for kort tid.

Litauen

Luxem-

bourg

NejNej

Malta

Neder-

landene

NejNej
Indeværende årIndeværende år

Polen

Portugal

NejNej (blotpræsidentensundertegnelsesamtdeponering afratifikations-instrumentudestår)
Tidspunkt ikkefastlagtUltimo maj/primojuni.

Ratificeret

(ja/nej)

Rumænien

Nej (blotpræsidentensundertegnelseudestår )NejJa (blotdeponering afratifikations-instrumentudestår)Nej

Forventet dato for

ratifikation

Inden sommerferien

Status

Lovforslaget er godkendt i begge parlamentetskamre, senest i Senatet den 21. maj. Det sidsteudestående skridt i ratifikationsprocessen erpræsidentens underskrift, som er en formalitet.Forventes behandlet i parlamentet i løbet afefteråret.Parlamentet traf beslutning om ratifikation den 19.april 2012. Præsidenten tiltrådte den 30. aprilbeslutningen, som blev offentliggjort den 14. maj.Deponering af ratifikationsinstrumentet forventesat ske i indeværende uge.Lovforslag er under hastebehandling iKongressen. Efter udløb af frist forændringsforslag den 2. juni vil lovforslaget bliveforelagt Kongressen til vedtagelse.Lovforslag forelægges parlamentet til efteråret.

Slovakiet

Slovenien

Efteråret 2012Maj/juni 2012

Spanien

Juni 2012

Sverige

Tyskland

NejNej
Senest primo 2013
Senest 29. juniFørstebehandlet i Forbundsdagen d. 29. marts.(Forbundsdagen) ogDer kræves 2/3 flertal i såvel Forbundsdagen som6. juli (Forbundsrådet) Forbundsrådet.Formentlig indenmedio juli 2012Forfatningsdomstolen har afgjort, at ratifikationkræver 2/3 flertal ved parlamentsafstemningen.Sagen ventes at gå igennem med komfortabeltflertal, men er endnu ikke sat på dagsordenen iparlamentet.Forhandlinger pågår mellem regering ogopposition. Forventes ratificeret indensommerferien, senest den 30. juni 2012

Ungarn

Nej

Østrig

Nej
Senest den 30. juni2012