Europaudvalget 2011-12
EUU Alm.del
Offentligt
1100759_0001.png
1100759_0002.png
Folketingets EuropaudvalgChristiansborg
Finansministeren
Svar på Europaudvalgets spørgsmål nr. 82 (Alm. del) af 8. marts2012 stillet efter ønske fra Merete Riisager (LA)

Spørgsmål

Vil ministeren – med henvisning til artikel i Jyllandsposten af 1. marts 2012 (jf.link:http://jp.dk/indland/indland_politik/article2711109.ece)– oplyse, hvordanhåndhævelsen af den kommende budgetlov i praksis vil kunne gennemføres,herunder hvilke aktører, der eventuelt vil kunne anlægge sag ved de danskedomstole med påstand om overtrædelse af budgetloven, samt hvem der i givetfald vil kunne dømmes for overtrædelse af budgetloven? Vil ministeren endvidereoplyse, om regeringen vil behandle disse spørgsmål i sit kommende forlag tilbudgetlov?

Svar

Regeringen har den 27. marts 2012 indgået en politisk aftale med Venstre og DetKonservative Folkeparti om en budgetlov.Den nævnte politiske aftale skal i den kommende tid udmøntes gennem regerin-gens fremsættelse af en samlet lovpakke bestående af de fire følgende konkretelovforslag:Forslag til budgetlov (Finansministeriet)Forslag til lov om ændring af lov om Det Økonomiske Råd og Det Miljøøko-nomiske Råd (Økonomi- og Indenrigsministeriet)Forslag til lov om ændring af lov om kommunal udligning og generelle tilskudtil kommuner (Økonomi- og Indenrigsministeriet)Forslag til lov om ændring af lov om regionernes finansiering (Økonomi- ogIndenrigsministeriet)Dansk Folkeparti og Liberal Alliance deltager i den nævnte politiske aftale vedrø-rende de tre sidste lovforslag.På den baggrund har Finansministeriet den 27. marts 2012 sendt et forslag tilbudgetlov til høring hos samtlige ministerier mv., idet ministeriet har anmodet omat modtage eventuelle bemærkninger til det nævnte lovforslag senest torsdag den12. april 2012.
Side 2 af 2
I den forbindelse er lovforslaget gjort tilgængeligt på Finansministeriets hjemme-side og på Høringsportalen på internettet.Lovforslaget er således fortsat under udarbejdelse og er endnu ikke fremsat forFolketinget.På den baggrund finder Finansministeriet det af principielle grunde rigtigst ikke atbesvare det stillede spørgsmål.Finansministeriet vil vende tilbage til det stillede spørgsmål efter lovforslagetsfremsættelse, hvis dette stadigvæk måtte ønskes.Med venlig hilsenBjarne Corydon