Europaudvalget 2011-12
B 70
Offentligt
1124409_0001.png
Slotsholmsgade 10-12DK-1216 København KT +45 7228 2400F +45 7228 2401M[email protected]Woim.dkDato: 23. maj 2012Enhed: INTØKO
Folketingets Europaudvalg
Folketingets Europaudvalg har den 16. maj 2012 stillet følgende spørgsmål nr.46 ad B 70 til økonomi- og indenrigsministeren, som hermed besvares.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Nikolaj Villumsen (EL).Spørgsmål nr. 46:Ministeren bedes, i forlængelse af svar på spørgsmål 28, redegøre for, hvor-dan regeringen kan hævde at have fået en utvetydig politisk garanti fra Kom-missionen om det legitime i at anvende Finansministeriets metode til bereg-ning af den strukturelle saldo, når Kommissionen beskriver drøftelsen med dendanske regering om metode ved beregning af den strukturelle saldo som bloten udveksling af synspunkter mellem Kommissionen og regeringen.
Svar:Finansministeriet har oplyst følgende:Regeringen henholder sig til, at finanspagten er en mellemstatslig traktat udenfor EU-rammen, hvor det ikke specificeres, efter hvilken metode den strukturel-le saldo skal opgøres. Finanspagten indeholder således ingen eksplicitte refe-rencer til hverken Kommissionen eller EU-metoden vedr. opgørelsen af denstrukturelle saldo. Det må på denne baggrund generelt lægges til grund, at dedeltagende lande selv kan beslutte, hvilken metode til beregning af den struk-turelle saldo, som skal anvendes i den nationale gennemførelse af balance-reglen.Der henvises i øvrigt til besvarelsen af spørgsmål nr. 41, hvoraf det fremgår, atKommissionen er enig i, at de deltagende lande kan anvende egne beregnin-ger og skøn i opgørelsen af den strukturelle saldo i den nationale gennemfø-relse af balancereglen og den automatiske korrektionsmekanisme.
Med venlig hilsen
Margrethe Vestager