Skatteudvalget 2011-12
L 12 Bilag 12
Offentligt
1062292_0001.png
1062292_0002.png
J.nr. 2011-211-0020Dato: 22-12-2011
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 12 - Forslag til lov omændring af lønsumsafgiftsloven, momsloven,opkrævningsloven, lov om offentligt hasardspil i turneringsform og for-skellige andre love.Hermed sendes kommentar på henvendelse af 18. november 2011 fraDanske Specialmedier (L 12 - Bilag 3).
Thor Möger Pedersen/ Susanne Reinholdt Andersen
HenvendelseDanske Specialmedier, der bl.a. repræsenterer en række magasiner og tidsskrifter har henvendtsig til Skatteudvalget om forslaget om privates indførsel af magasiner, tidsskrifter o.lign.Danske Specialmedier beder om, at bestemmelserne om magasiner m.v. tidligst træder i kraft etår efter vedtagelsen. Det anføres, at betaling af magasiner normalt sker forud, og at det ikke vilvære muligt at kræve den ekstraomkostning, som de ændrede momsregler vil medføre, hosabonnementerne. Dette vil betyde en væsentlig økonomisk belastning for magasinerne, der vilkunne føre til lukning af magasiner. Danske Specialmedier ønsker derfor præciseret, at de æn-drede momsregler kun skal finde anvendelse for tegning af nye abonnementer og for genteg-ning af gamle, der finder sted efter 1. januar 2012 Endvidere anføres, at konkurrenceforholdenepå magasinmarkedet er sådan, at prisen på et magasin ikke kan hæves med 25 % uden, at det vilfå alvorlige, salgsmæssige konsekvenser. Der er derfor behov for en omstilling, der vil tage tidog også vil være en forudsætning for, at staten vil få det forventede merprovenu af ændringen.
KommentarJeg har til hensigt at fremlægge et ændringsforslag, hvorefter ikrafttrædelsen af forslaget ud-skydes til 1. april 2012. Lovforslaget blev sendt i høring ultimo juni 2011, og den udskudteikrafttrædelse vil derfor betyde, at udbydere af magasiner i realiteten har haft ca. 9 måneder tilat fortage en omstilling til de ændrede momsregler, herunder tage forbehold for prisændringsom følge af ændrede momsregler ved nytegning af abonnementer samt ved gentegning af eksi-sterende abonnementer.Med udskydelsen af ikrafttrædelsen til 1. april 2012 finder jeg derfor, at udbydere af magasineri realiteten har fået en rimelig frist til at tilpasse sig de ændrede momsregler.
Side 2