Skatteudvalget 2011-12
L 12 Bilag 5
Offentligt
1047352_0001.png
1047352_0002.png
J.nr. 2011-211-0020Dato: 28. november 2011
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 12 - Forslag til lov omændring af lønsumsafgiftsloven, momsloven,opkrævningsloven, lov om offentligt hasardspil i turneringsform og for-skellige andre love.Hermed sendes kommentar på henvendelse af 17. november 2011 fra Au-dio Media (L 12 - Bilag 2).
Thor Möger Pedersen/ Susanne Reinholdt Andersen
HenvendelseKlaus Nordfeld, Henrik Løvstrøm, Lars Schilling Jacobsen og Jesper Sehested Lund, der re-præsenterer 4 mellemstore forlag, som bl.a. udgiver magasinerne Alt om DATA, Vores BørnMini, Om Strikkemagasin og Vi med Hund har bedt om foretræde for Skatteudvalget om for-slaget om privates indførsel af magasiner, tidsskrifter o.lign., og har i den anledning fremsendten henvendelse.Udgiverne påpeger, at en vedtagelse af forslaget om magasiner m.v. vil få en massiv negativindflydelse på virksomhederne, betyde tab af provenu for staten og ikke føre til flere danske ar-bejdspladser. Desuden anføres, at forslaget ikke bør hastebehandles og have ikrafttræden den 1.januar 2012, og derfor bør det fremsættes som et selvstændigt forslag. Endelig anføres, at det iforslaget anførte om begrebet ”postordresalg” ikke er korrekt, og i stedet anføres en definitionaf begrebet. Det anfører udgiverne, at de har anmodet om aktindsigt, men denne anmodning erikke blevet efterkommet.
KommentarHensigten med forslaget er at sikre, at magasiner m.v. produceret udenfor EU momsmæssigtsidestilles med magasiner m.v. produceret indenfor EU, således at momsen i sig selv ikke ud-gør et selvstændigt konkurrenceparameter. Det er således ikke den primære hensigt med forsla-get at sikre staten et merprovenu eller søge at skabe yderligere danske arbejdspladser.Ændringer af en lov bør som udgangspunkt behandles samlet, og forslaget om magasiner m.v.er derfor fremsat sammen med de øvrige foreslåede ændringer af momsloven. Der er endvidereikke lagt op til en hastebehandling af forslaget, som derfor vil få en grundig parlamentarisk be-handling.De begreber, der anvendes i momsloven har sædvanligvis et selvstændigt momsretligt indhold.Det i forslaget anførte om begrebet ”postordresalg” skal derfor fastholdes. Den definition, derhenvises til i henvendelsen fra udgiverne stammer i øvrigt fra lov om visse forbrugeraftaler,som ikke længere indeholder begrebet ”postordresalg”.Afslutningsvis skal det beklages, at anmodningen om aktindsigt ved en fejl ikke er besvaret.Anmodningen vil blive besvaret hurtigst muligt.
Side 2