Skatteudvalget 2011-12
L 12
Offentligt
1082736_0001.png
1082736_0002.png
Kulturministeren
Folketingets SkatteudvalgChristiansborg1240 København K
KulturministerietNybrogade 21203 København KTlfFaxE-mailWeb::::33 92 33 7033 91 33 88[email protected]www.kum.dk
22. februar 2012
Folketingets Skatteudvalg har den 20. februar 2012, efter ønske fra Mads Rørvig (V),stillet mig følgende spørgsmål, nr. 52 (Lov nr.L 12), som jeg hermed skal besvare.

Spørgsmål:

Er kulturministeren enig i, at det importgebyr på 160 kr., som efter vedtagelsenaf regeringens lovforslag L 12 vil blive pålagt magasiner, tidsskrifter oglignende, der er sendt fra lande udenfor EU, vil begrænse danskernes mulighederfor at søge information og viden om en lang række kulturelle emner,fordi det i praksis vil blive umuligt for danskere at abonnere på disse magasiner,som endvidere kun i meget begrænset omfang forefindes i løssalg?

Svar:

Af skatteministerens svar til Skatteudvalget på spørgsmål nr. 2 af 29. november 2011om det nævnte lovforslag fremgår følgende:”Lovforslaget berører kun forsendelser af magasiner eller tidsskrifter m.v. i forbindelsemed postordresalg, som sendes enkeltvis ind i EU direkte til danske privatpersoner.Andre modtagere af udenlandske magasiner, eksempelvis biblioteker og virksomheder,berøres ikke af forslaget. Private danskere har allerede i dag mulighed for at købe uden-landske magasiner i kiosker, der sælger sådanne i løssalg med dansk moms. Med for-slaget vil der fremover være moms på udenlandske magasiner uanset, om de købes i enkiosk eller leveres i abonnement direkte fra lande udenfor EU. Hermed er der ogsåmomsmæssigt skabt lige konkurrencevilkår mellem de forskellige salgskanaler. Enrække større udgivere af udenlandske magasiner fra lande udenfor EU har enten euro-pæiske udgaver, der produceres indenfor EU, eller fremsender magasinerne samlet tilet fast etableringssted i EU, hvor de ompakkes og sendes til de enkelte abonnementer.Disse situationer berøres heller ikke af forslaget. Det er derfor min vurdering, at til-gængeligheden af udenlandske magasiner i Danmark ikke vil blive berørt i nævnevær-digt omfang.”
Dok. nr. 1269191
Side 2
Jeg henholder mig til skatteministerens vurdering med hensyn til den generelle tilgæn-gelighed af udenlandske magasiner i Danmark.For så vidt angår danskernes muligheder for at søge information og viden om kulturelleemner vil jeg tilføje, at der via internettet formentlig vil være en række muligheder forat indhente information og viden om sådanne emner.
Uffe Elbæk