Skatteudvalget 2011-12
L 12 Spørgsmål 61
Offentligt
1084549_0001.png
1084549_0002.png

Skatteudvalget

Til:

Kopi til:

Dato:

Omtrykt:

KulturministerenSkatteministeren24. februar 2012

24. februar 2012 (Ændret svarfrist til tirsdag den 28. februar 2012 kl. 12.00)

Udvalget udbeder sig ministerens besvarelse af følgende spørgsmål:

L 12

Forslag til lov om ændring af lønsumsafgiftsloven, momsloven,opkrævningsloven, lov om offentligt hasardspil i turneringsform og forskelligeandre love. (Udvidelse af lønsumsafgiftsfritagelse for museumsvirksomhed,momsfradrag i stedet for godtgørelse for visse transaktioner, ophævelse afmomsfritagelse ved indførsel af magasiner til private, mulighed for dagbøder veduregistreret virksomhed, visse lempelser i faktureringsreglerne m.v.).Af skatteministeren (Thor Möger Pedersen).

Spørgsmål 58

Finder ministeren det acceptabelt at gennemføre en lovændring, der bl.a.medfører, at udenlandske magasiner købt i subskription, vil blive adskilligegange dyrere at abonnere på for deres danske læsere, selvom regeringen endnuikke har fået vished for, hvorvidt lovgivningen strider imod Firenze-konventionen?

Spørgsmål 59

Mener ministeren, at en ekstra udgift på mere end 160 kr. ved køb afudenlandske magasiner i subskription styrker eller svækker adgangen til såkaldtsmalle magasiner i Danmark?

Spørgsmål 60

Mener ministeren, at dansk kulturliv samlet set vil blive styrket eller svækket,hvis en ændring af momsloven begrænser danskernes adgang tilspecialmagasiner trykt uden for EU?

Spørgsmål 61

Er ministeren uenig i formålet med Firenze-konventionen, og hvis ikke, har handa overvejet betydningen af at afskære et betydeligt antal danskere fra at henteviden og kultur fra verden omkring os?

Spørgsmål 62

Er ministeren opmærksom på, at EU Domstolen har fastlagt, at gebyrer fastsataf postvæsenet må anses som ensidigt pålagte, og at det ikke kan anføres, at
1/2
modtageren blot kunne anvende anden transportform, og at der således ikke ermulighed for at komme udenom Post Danmarks importgebyr?
Spørgsmålene er stillet efter ønske fra Mads Rørvig (V).

Spørgsmålene ønskes besvaret senest den 28. februar 2012 kl. 12.00.

Svarene bedes sendt elektronisk til spørgeren på[email protected]og til [email protected].
På udvalgets vegne
Gitte Lillelund Bechformand.
1/2