Skatteudvalget 2011-12
L 12
Offentligt
1062099_0001.png
1062099_0002.png
J.nr. 2011-211-0020Dato: 22. december 2011
TilFolketinget - Skatteudvalget

L 12 - Forslag til lov om ændring af lønsumsafgiftsloven, momsloven,

opkrævningsloven, lov om offentligt hasardspil i turneringsform og

forskellige andre love.

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 7 af 12. december 2011. Spørgsmå-let er stillet efter ønske fra Brian Mikkelsen (KF).
Thor Möger Pedersen/ Susanne Reinholdt Andersen

Spørgsmål:

Har ministeren overvejet, hvordan Post Danmark rent praktisk skal afgrænsede forsendelser fra et ikke-EU land, som er omfattet af den nye momspligt? Herunder,hvordan Post Danmark skal afgøre, hvilke forsendelser der er omfattet af ordlyden i lov-forslaget, udover magasiner og tidsskrifter, jf. formuleringen ”og lignende,” og dels hvilkeforsendelser, der kan anses for at udgøre et magasin eller tidsskrift?

Svar:

Trafikministeriethar oplyst, at ved postforsendelser fra lande udenfor EU, skal der ihenhold til Verdenspostkonventionens artikel 18 RL 152, vedlægges en særlig formular.Af denne fremgår som minimum, om der er tale om en gave, et dokument, et prøveeksemplareller andet – eller en kombination heraf. Endvidere fremgår en detaljeret beskrivelse af indhol-det samt mængden og vægten heraf. Herudover fremgår værdien af de enkelte genstande i post-forsendelsen og den samlede værdien af forsendelsen. Oplysningerne skal gives af afsenderenaf postforsendelsen, der også ved sin underskrift skal bekræfte, at oplysningerne er korrekte.På baggrund af disse oplysninger vil Post Danmark kunne skelne, hvilke postforsendelser, derindeholder magasiner, tidsskrifter o.lign, og hvilke der indeholder ”direct mail”, som sendes tilmodtageren uden betaling, eller som sendes i en lukket kuvert.Postforsendelsen vil endvidere være påført en adressat, som generelt vil angive, om der er taleom en forsendelse til en privat eller til en erhvervsdrivende.Oplysningerne indgår endvidere i grundlaget for beregning af momsen, og eventuelt vedlagtegaver vil også kunne identificeres på grundlag af oplysningerne.Med hensyn til magasintillæg, som er vedlagt dagblade, betragtes magasintillægget som ud-gangspunkt som en biydelse til hovedydelsen, som er selve dagbladet. Dette betyder, at maga-sintillægget momsmæssigt behandles som dagbladet, og magasintillægget er derfor ikke omfat-tet af den foreslåede ændring.Jeg skal henholde mig til det af Trafikministeriet oplyste.
Side 2