Transportudvalget 2011-12, Transportudvalget 2011-12, Transportudvalget 2011-12
L 135 , L 135 A , L 135 B
Offentligt
1109973_0001.png
1109973_0002.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
25. april 20122012-86
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 13. april 2012 stillet mig følgende spørgsmål 14vedrørende L 135 – Forslag til lov om ændring af lov om godskørsel og lov ombuskørsel (Forenkling af tilladelseskravet til gods- og buskørsel, kontrol medløn- og arbejdsvilkår for chauffører, ændring af Vejtransportrådetssammensætning og opgaver, mulighed for tilbageholdelse af motorkøretøjerm.v.), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønske fraKristian Pihl Lorentzen (V).

Spørgsmål nr. 14:

Vil ministeren tage initiativ til, at der i foråret 2012 nedsættes et hastigarbejdende udvalg bestående af arbejdsgiver og arbejdstagere, der indenudgangen af 2012,kan komme med konkrete forslag til, hvordan man kanstyrke produktiviteten og konkurrenceevnen i det danske vejtransporterhverv ilyset af den skærpede internationale konkurrence, EU’s indre marked samtundgåelse af social dumping?

Svar:

Jeg mener, det er afgørende at have fokus på, hvordan produktiviteten kanstyrkes i vejgodstransporterhvervet. Imidlertid tror jeg ikke, at et et udvalg somforeslået vil være den rigtige vej at gå.Lovforslaget om en ændring af godskørselsloven indeholder netop et forslagom, at ændre Vejtransportrådets opgaver. Sigtet med dette er at åbne op for, atrådet kan tage nogle bredere diskussioner, og jeg mener, at emnet her falderfint indenfor rammerne af Vejtransportrådet.Såfremt lovforslaget vedtages vil Vejtransportrådet således i højere grad bliveet forum for mere overordnede drøftelser omkring strategiske udfordringer ogerhvervets rammevilkår.Rådet vil som bekendt bestå af repræsentanter for følgende organisationer:Arbejdsgiverforeningen for Transport og Logistik, Dansk Erhverv, DanskErhverv Arbejdsgiver, Dansk Transport og Logistik, Danske Busvognmænd,Danske Speditører, DI, DI Transport, Fagligt Fælles Forbund og InternationalTransport Danmark.
Jeg vil meget gerne tage initiativ til, at spørgsmålet om produktivitet ogkonkurrenceevne bliver det første emne, der bliver drøftet i rådet.Jeg tror desuden, det er vigtigt, at man ser på helt konkrete problemstillinger iforhold til produktivitet. Det afgørende for mig er at nå frem til konkreteproduktivitetsfremmende initiativer, der umiddelbart kan omsættes til praksis.Transportministeriet vil på den baggrund tage initiativ til en dialog omkring decentrale udfordringer i forhold til produktivitet.. Arbejdet vil ske underinddragelse af erhvervets organisationer samt øvrige relevante ministerier.
Med venlig hilsen
Henrik Dam Kristensen