Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2011-12
L 145
Offentligt
1112699_0001.png
1112699_0002.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 1. maj 2012Sagsnr.: 15467Dok.nr.: 381333
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 26. april 2012udbedt sig min besvarelse af spørgsmål 48 i forbindelse med forslag til lov om ændringaf lov om randzoner, L 145. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Lene Espersen (K).

Spørgsmål 48:

”Vil ministeren yde teknisk bistand til et ændringsforslag med bemærkninger, der inde-bærer, at lodsejere, der fravælger kompensation fortsat, kan bevare privatlivets fred ogdermed ikke give offentligheden adgang. Dette ud fra ministerens eget argument om, atgrunden til at offentligheden skal have adgang er, at man får betaling for det.”

Svar:

Vedlagt fremsendes som teknisk bistand et ændringsforslag, der indebærer, at lodsejere,der fravælger kompensation efter de kommende regler herom, alene vil være omfattet afde adgangsregler, der gælder efter den vedtagne randzonelov, dvs. den adgang de gælderfor de eksisterende 2 m bræmmer efter vandløbsloven.Det bemærkes, at randzoneloven ikke indeholder regler om kompensation.Regeringen kan ikke støtte ændringsforslaget.
Mette Gjerskov
/Ulla Heiden

Ændringsforslag

til

L 145 om forslag til lov om ændring af lov om randzoner

Til § 1Af {}

1)

I den undernr. 4.foreslåede affattelse af§ 6a, stk. 1,indsættes efter ”lov om natur-beskyttelse”: ” jf. dog stk. 2”.

2)

I den undernr. 4.foreslåede affattelse af§ 6aindsættes efterstk. 1som nyt stykke:”Stk. 2.Hvis der ikke er søgt om kompensation for udlæg af randzoner efter regler her-om, er der alene adgang til randzonerne efter de regler, der efter naturbeskyttelseslovens§ 24, stk. 4 gælder for de bræmmer langs vandløb og søer, som efter lov om vandløbskal holdes udyrkede.”Stk. 2 bliver herefter stk. 3.
BemærkningerTil nr. 1 og 2Med ændringsforslaget sikres det, at lodsejere, der fravælger kompensation for udlæg afrandzoner efter de kommende regler herom, alene vil være omfattet af de adgangsregler,der gælder efter den vedtagne randzonelov, dvs. den adgang de gælder for de eksiste-rende 2 m bræmmer efter vandløbsloven. Der vil således kun være adgang til disse area-ler, hvis de grænser op til arealer, der er åbne for offentlighedens adgang.
2