Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2011-12
L 145
Offentligt
1120702_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 16. maj 2012Sagsnr.: 15550DOK: 384903
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 4. maj 2012 stilletfølgende spørgsmål nr. 61 i forbindelse med forslag til ændring af lov om randzoner (L145). Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Lene Espersen (KF).

Spørgsmål 61:

”Ministeren bedes redegøre for, i hvilket omfang en lodsejer skal være påvirket af deforeslåede regler for, at der kan gives dispensation.”

Svar:

Jeg forstår spørgsmålet således, at der spørges til dispensationsmuligheden i forbindelsemed offentlig adgang.Det fremgår af forslaget, at Fødevareministeriet kan meddele dispensation fra kravet omoffentlig adgang, når særlige forhold taler for det. Det fremgår videre af forslagetsbemærkninger, at dispensation kan gives, hvis enkelte landmænd bliveruforholdsmæssigt hårdt ramt, f.eks. på grund af en særlig bynær beliggenhed.Vurderingen af, hvorvidt en landmand er uforholdsmæssigt hårdt ramt, beror på enkonkret vurdering af, om landmanden bliver uforholdsmæssigt hårdere ramt af kravetom offentlig adgang end andre landmænd.
Mette Gjerskov/Ulla Heiden