Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2011-12
L 145
Offentligt
1112621_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 1. maj 2012Sagsnr.: 15453Dok.nr.: 380068
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 23. april 2012udbedt sig min besvarelse af spørgsmål 9 i forbindelse med forslag til lov om ændringaf lov om randzoner, L 145. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Esben Lunde Larsen(V).

Spørgsmål 9:

”Ministeren bedes redegøre for den overordnede samlede tidsplan frem mod 1.september 2012, hvis ministeren fortsat mener, at det er realistisk, at lovforslaget skaltræde i kraft denne dato?”

Svar:

Det er min forventning, at randzoneloven kan træde i kraft 1. september 2012. Hvis detviser sig, at der er væsentlige udeståender for eksempel i forhold til kortgrundlag, vil jegtage stilling til, om lovens ikrafttræden skal udsættes. Indtil videre følgerNaturErhvervstyrelsen den fastlagte tidsplan, og det er ikke min forventning, at enudsættelse kommer på tale.Den overordnede tidsplan er som følger:Randzonens generelle bredde meldes ud i juli.NaturErhvervstyrelsen åbner senest 1. september for processen vedr. digitalindberetning af ændringsanmodninger til det kort, der skal danne grundlag forudbetaling af randzonekompensation.NaturErhvervstyrelsen åbner for digital ansøgning d. 1. september om reduktionaf randzonearealer over 5 % på bedriftsniveau efter lovens § 5.Jeg kan desuden oplyse, at bekendtgørelserne vedr. kompensation og ikrafttrædelses-bestemmelser forventes sendt i ekstern høring primo juli.
Mette Gjerskov/ Ulla Heiden