Skatteudvalget 2011-12, Skatteudvalget 2011-12, Skatteudvalget 2011-12
L 170 , L 170 A , L 170 B
Offentligt
1127625_0001.png
1127625_0002.png
J.nr. 2011-711-0068Dato:29. maj 2012
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 170 - Forslag til lov om ændring af ligningsloven og forskellige an-dre love (Skattefri familie- og vennetjenester og skattefritagelse af vis-se persongruppers indtægter ved arbejde i private hjem samt initiati-ver rettet mod sort arbejde m.v.).Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 65 af 29. maj 2012. Spørgsmålet erstillet efter ønske fra Torsten Schack Pedersen (V).
Thor Möger Pedersen/ K.-H. Ludolph
Spørgsmål:Af forarbejderne til L 170 fremgår det, at formålet med at give SKAT mulighedfor at foretage kontrol på privat ejendom uden forudgående retskendelse er, at det vurderes, at:"formålet med kontrollen i de situationer, som dette forslag sigter mod, vil forspildes, hvis derskal indhentes en retskendelse forud for, at kontrollen gennemføres." Af ministerens svar påspm. 29 fremgår det imidlertid, at SKAT har "fravalgt at gennemføre kontrol af sort arbejde ide situationer, hvor det har krævet kontrol på ejendomme, der tjener til privat bolig eller fri-tidsbolig." På det grundlag bedes ministeren forklare, om den vurdering, som man har anlagt iforarbejderne til lovforslag beror på en erfaringsmæssig vurdering eller på en skønsmæssigvurdering (mavefornemmelse/gætværk)?
Svar:Formålet med den foreslåede bestemmelse er at øge gennemsigtigheden på området, såvirksomheder og personer der arbejder sort ikke fremover i samme grad vil kunne udføre arbej-det uden for myndighedernes rækkevidde. Bestemmelsen, som har meget ringe betydning forlovlydige virksomheder, vil sikre, at det bliver vanskeligere risikofrit at operere uden for lovensog myndighedernes rækkevidde.Forarbejderne til lovforslaget er udformet ud fra erfaringsmæssige vurderinger.Som det fremgår af mit svar på spm. 29 er forholdet dog det, at SKAT erfaringsmæssigt både ifælles Fairplay aktioner med Arbejdstilsynet og i indsatsen mod sort arbejde fravælger besøgpå ejendomme, der tjener til privat bolig eller fritidsbolig, for ikke at spilde tid på at foretagekontrol på steder, hvor SKAT efter gældende lovbestemmelser ikke har adgang uden retsken-delse.
Side 2