Skatteudvalget 2011-12
L 31
Offentligt
1051820_0001.png
1051820_0002.png
J.nr. 2011-311-0075Dato: 6. december 2011
TilFolketinget - Skatteudvalget

L 31 - Forslag til lov om ændring af ligningsloven og forskellige andre

love.

(Afskaffelse af multimediebeskatningen, ophævelse af skattebegun-stigelsen for medarbejderaktieordninger, ophævelse af skattefritagelse forarbejdsgiverbetalte sundhedsforsikringer m.v., lønsumsafgiftspligt for af-lønning i aktier og købe- og tegningsretter til aktier m.v., justering af Bo-ligJobordningen, ophævelse af loftet over børne- og ungeydelsen og tillægtil grøn check m.v.).
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 21 af 29. november 2011.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Gitte Lillelund Bech (V).
Thor Möger Pedersen/ Søren Schou

Spørgsmål 21:

Vil ulønnede praktikanter ligeledes være undtaget reglen om beskatning af fri telefon, jf.pkt. 3.1.2.7 i bemærkningerne til L 31?

Svar:

Ulønnede bestyrelsesmedlemmer og frivillige ulønnede medhjælpere, der yder bi-stand som led i en forenings skattefri virksomhed, er efter de gældende regler ikke omfattetaf multimediebeskatningen. Tilsvarende gælder frivilligt ulønnet personel i hjemmeværnet.Det foreslås, at de nye regler om beskatning af fri telefon m.v. heller ikke skal finde anven-delse på den omfattede persongruppe.Er der tale om en person, der er ulønnet og som samtidig får stillet fri telefon til rådighedsom led i en forenings skattefri virksomhed eller hjemmeværnets virksomhed, vil den uløn-nede praktikant være undtaget for reglen om beskatning af fri telefon. Har en sådan ulønnetfrivillig fået stillet en telefon til rådighed, kan den ulønnede frivillige dog ikke også modta-ge skattefri telefongodtgørelse.
Side 2