Skatteudvalget 2011-12
L 31
Offentligt
1051826_0001.png
1051826_0002.png
J.nr. 2011-311-0075Dato: 6. december 2011
TilFolketinget - Skatteudvalget

L 31 - Forslag til lov om ændring af ligningsloven og forskellige andre

love.

(Afskaffelse af multimediebeskatningen, ophævelse af skattebegun-stigelsen for medarbejderaktieordninger, ophævelse af skattefritagelse forarbejdsgiverbetalte sundhedsforsikringer m.v., lønsumsafgiftspligt for af-lønning i aktier og købe- og tegningsretter til aktier m.v., justering af Bo-ligJobordningen, ophævelse af loftet over børne- og ungeydelsen og tillægtil grøn check m.v.).
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 29 af 29. november 2011.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Gitte Lillelund Bech (V).
Thor Möger Pedersen/ Søren Schou

Spørgsmål 29

Ministeren bedes kommentere Dansk Erhvervs og IT brancheforeningens vurdering af, at246.300 danskere kommer til at skulle betale ”smartphone-skat”, dvs. blive beskattet af fritelefon.

Svar:

I en artikel i Børsen den 29. november 2011 angiver IT-branchen og Dansk Erhverv,at de skønner, at beskatningen af fri telefon vil indbringe et provenu i størrelsesordenen 250mio. kr. og omfatte 246.300 personer.Det er ikke unormalt, at der kommer forskellige skøn for konsekvenserne af et lovtiltag fra er-hvervslivet og Skatteministeriet. I dette tilfælde er der i realiteten ikke stor forskel på skønnene.Branchens skøn er ligesom Skatteministeriets skøn baseret på en række usikre antagelser.
Grundlæggende er forskellen på branchens skøn og Skatteministeriets skøn, som det frem-går af lovforslaget, efter alt at dømme, at branchen ikke har indregnet et provenutab fra deselvstændigt erhvervsdrivende som følge af, at det skattepligtige beløb for fri telefon blivernedsat i forhold multimediebeskatningen. Herudover skønner branchen, at flere lønmodta-gere vil blive omfattet af de nye regler om beskatning af fri telefon end Skatteministerietforventer.Skatteministeriet er ikke enig i branchens skøn og forventninger om antallet af personer,der vil blive omfattet af beskatningen af fri telefon.Der henvises til svaret på spørgsmål 1 til nærværende lovforslag, hvor der udførligt er gjortrede for de antagelser, der ligger til grund for Skatteministeriets skøn.
Side 2