Skatteudvalget 2011-12
L 31
Offentligt
1053429_0001.png
1053429_0002.png
J.nr. 2011-311-0075Dato:7. december 2011
TilFolketinget - Skatteudvalget

L 31 - Forslag til lov om ændring af ligningsloven og forskellige andre

love.

(Afskaffelse af multimediebeskatningen, ophævelse af skattebegun-stigelsen for medarbejderaktieordninger, ophævelse af skattefritagelse forarbejdsgiverbetalte sundhedsforsikringer m.v., lønsumsafgiftspligt for af-lønning i aktier og købe- og tegningsretter til aktier m.v., justering af Bo-ligJobordningen, ophævelse af loftet over børne- og ungeydelsen og tillægtil grøn check m.v.).
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 33 af 29. november 2011.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Gitte Lillelund Bech (V).
Thor Möger Pedersen/ Søren Schou

Spørgsmål 33:

Ministeren bedes redegøre for ventetiden i det offentlige sundhedsvæsen, såfremt dengruppe af lønmodtagere, der indtil i dag har været dækket af arbejdsgiverbetalte sundheds-forsikringer, ikke havde været dækket af disse.

Svar:

Ventetiden ved offentlige hospitaler er afhængig af en lang række faktorer.Det konkluderes i rapporten”Effekten af private sundhedsforsikringer på forbruget af of-fentligt finansierede sygehusydelser”fra maj 2011, at det i en empirisk analyse af sammen-hængen mellem sundhedsforsikringer og ventetider ved offentlige hospitaler ikke vil væremuligt at kontrollere for alle relevante efterspørgsels- og udbudsfaktorer. Forsøg herpå vilkun meget tvivlsomt kunne informere om, hvorvidt der er sammenhæng mellem sundheds-forsikringer og ventelister ved offentlige hospitaler.Rapporten blev udarbejdet på foranledning af Indenrigs- og Sundhedsministeriet, som i ef-teråret 2010 ønskede eksterne forskeres analyse af, hvorvidt arbejdsgiverbetalte sundheds-forsikringer reducerer ventetiden ved offentlige danske sygehuse.
Side 2