Skatteudvalget 2011-12
L 31
Offentligt
1051856_0001.png
1051856_0002.png
J.nr. 2011-311-0075Dato: 6. december 2011
TilFolketinget - Skatteudvalget

L 31 - Forslag til lov om ændring af ligningsloven og forskellige andre

love.

(Afskaffelse af multimediebeskatningen, ophævelse af skattebegun-stigelsen for medarbejderaktieordninger, ophævelse af skattefritagelse forarbejdsgiverbetalte sundhedsforsikringer m.v., lønsumsafgiftspligt for af-lønning i aktier og købe- og tegningsretter til aktier m.v., justering af Bo-ligJobordningen, ophævelse af loftet over børne- og ungeydelsen og tillægtil grøn check m.v.).
Hermed sendes svar på spørgsmål nr.36 af 29. november 2011.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Gitte Lillelund Bech (V).
Thor Möger Pedersen/ Søren Schou

Spørgsmål 36:

Ministeren bedes redegøre for, hvorledes provenuet på fjernelse af fradrag for sundhedsfor-sikringer er sammensat med hensyn til, om der er tale om en arbejdsdel af sundhedsforsik-ringen og en fritidsdel af sundhedsforsikringen.

Svar:

Typisk tegner arbejdergiverne særskilte arbejdsskadeforsikringer, som dækker ar-bejdsbetingede skader mv. for deres medarbejdere. Som det fremgår af bemærkningerne tillovforslaget, vil der fortsat være skattefrihed for arbejdsgiverens betaling for behandling el-ler forebyggelse af arbejdsbetingede skader og sygdomme, da hjemmelen følger af stats-skattelovens mangeårige praksis. Arbejdsgiverbetalte sundhedstjek vil også være skattefrifor medarbejderen, hvis de opfylder betingelserne for at kunne anses som personalepleje.Præmiebetalinger til arbejdsskadeforsikringer er således ikke inddraget i de provenumæssi-ge konsekvenser.Provenuskønnet er baseret på oplysninger fra Forsikring og Pension om præmiebetalingervedrørende arbejdsgiverbetalte sundhedsforsikringer. Forslaget betyder, at disse præmiebe-talinger bliver skattepligtige for lønmodtageren, hvilket skønnes at medføre et umiddelbartmerprovenu på ca. 675 mio. kr. årligt. Efter automatisk tilbageløb på moms og afgifter samtadfærd skønnes merprovenuet at udgøre ca. 500 mio. kr. årligt.
Side 2